Ezber Yapamayan Bir İnsan Tıp Okuyamaz Mı?

Ezber yapamayan bir insan tıp okuyamaz mı?
Tıp okumak için ezber yapabilmek ne kadar önemlidir?
Ezber yapamıyorum, Tıp okurken zorlanır mıyım?
Ezber yapmakta zorlanıyorum, Tıp okurken zorluk yaşar mıyım?

Tıp eğitimi esnasında öğrencileri en çok zorlayan noktalardan biri ezber yapmaktır. Bu beceri herkeste bulunmuyor ancak zaman içerisinde geliştirilebiliyor.

Tıp eğitimi alırken karşılaştığınız her bilgiyi ezberlemeniz gerekmiyor. Zaman içerisinde bilgilerin temel noktaları, kullanım amaçlarını ve değişkenlerini öğrenmeye başlıyorsunuz. Bir süre sonra ezber yapmanıza gerek kalmıyor.

Yine de şunu bilmelisiniz; Tıp eğitiminin özellikle ilk 3 yılında ezber yapmanızı gerektirecek noktalar olacaktır. Bu durumda temel tavsiyem;  TEKRAR YAPMAK

Kendimden örnek vereyim. Ezber becerisi iyi olan bir öğrenci değildim. Bu nedenle zaman zaman zorlandığım oldu. Ancak zaman içerisinde neler yapmam gerektiğini bildikçe (tekrar yaptıkça) ezbere daha az ihtiyaç duydum.

Tekrar yapmak öğrenmenin en etkin yoludur. Yeterince tekrar yaptığınızda ezber yapmanıza gerek kalmıyor. Bilgilerin genel hatlarını ve yan parçalarını öğrenmiş oluyorsunuz. Sadece detay bilgiler için ezber yapmanız gerekiyor.

Ezber yapamayan bir öğrenci Tıp okuyabilir ve başarılı olabilir. Ezber yapmak bir gereksinim değil, kolaylaştırılmış bir çalışma yöntemidir. Bilgileri tekrar ede ede öğrenmek en etkin yöntem olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir