Misafir Yazarlık

Blogumda misafir yazar olarak yazınızı yayınlatmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse misafir blogcu veya misafir ziyaretçi olarak yazılarınızı yazabilirsiniz.

“blog Doktor Bun”da kimler yazı yazabilir?
Yazarlık konusunda bir kısıtlamamız var; “Tıbbiyeli olmak. Ya da bu yoldan yürümüş olmak.” Tıp fakültesi öğrencisi, pratisyen, asistan, uzman, yan dalcı veya akademik bir unvana sahip olmak gibi.
Tıp fakültesine ait bir geçmişin olması yazarlık konusunda tek kuralımız. Eğer bu şartı sağlıyorsanız, konu kısıtlaması olmadan yazdığınız yazınızı gönderebilirsiniz. Eğer blogumuza uygun bir içerikse seve seve paylaşacağım.
Hangi konularda yazı yazabilirsiniz?
Anılarınızı paylaşabilirsiniz mesela. Sınav anınızı, staj anınızı, hasta anılarınızı (hasta gizliliği önemli) yazabilirsiniz. Bir konuda bilgi verebilirsiniz. Uzmanlık alanınızı tanıtabilirsiniz mesela. Bir Tıp Fakültesi öğrencisiyseniz okulunuzu tanıtabilir, sınav sisteminizi anlatabilirsiniz. 
İlla böyle konular olmak zorunda değil. Bir heyecanınızı, bir üzüntünüzü yazabilirsiniz. Yani demem o ki, bir konu kısıtlamamız yok. (Şimdi ben bunu dedim diye uçuk yazılar yazıp gönderenler olacak. Yapmayın. 😄)
Siyaset, reklam, cinsel içerik, şiddet gibi yazı içeriğine sahip bir yazınız varsa lütfen göndermeyin, gönderirseniz de yayımlanmasını beklemeyin.
Yazılarınızda nelere dikkat etmelisiniz?
Yazılarınızda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Yazınız en az 250 kelimeden oluşmalı ve en az 1 tane resim yer almalı. (Gönderilecek resmi blog yayımlarımızdaki şekle ben getireceğim. Ya da ben yazıyı yazdım, resim kısmını sen hallet de diyebilirsiniz. 😃)
Yazınızı bu blog dışında başka bir yerde yayımlayamazsınız ya da yayımlanmış bir yazıyı göndermemelisiniz. Yazınızda düzgün bir Türkçe kullanmalı ve başka bir yerden kopyala – yapıştır yazı yazmamalısınız. 
Yazar hakkında bilgi vermek ister misiniz?
Yazının bitiminde 3-4 satır kadar kendinizle alakalı bilgi verebilirsiniz. Gerçek isminizi kullanabileceğiniz gibi, bir nick de kullanabilirsiniz. Okuduğunuz – mezun olduğunuz okul, döneminiz gibi bilgiler ekleyebilirsiniz. Eğer sizin de bir blogunuz varsa onu da ekleyebilirsiniz. (Yazar hakkında bölümü için tek isteğimiz, okul ve dönem bilgisi. Bunun dışında bilgi vermeyebilirsiniz.)
Neden blog Doktor Bun’u tercih etmelisiniz?
Burası çok az sayıda bulunan tıbbiyeli bloglardan biri. Diğer tıbbiyeli bloglardan farkı ise düzenli olarak içerik girilen bir blog olması. Tıbbiyeliler tarafından yazılan yazıların, başta tıbbiyeliler olmak üzere çok geniş bir okuyucu kitlesi tarafından okunabilecek olması diğer bir avantajımız. 
Her şey tamam. Nereye göndereceğim yazımı? Ne zaman yayınlanacak?
Yazınızı blogumuzun iletişim bölümünden gönderebileceğiniz gibi, mail adresimiz doktorbun@gmail.com‘a da gönderebilirsiniz. Yazı konusunda tüm eksikler giderildikten sonra en geç 3 gün içerisinde blogumuzda paylaşılacaktır. 
• • •
Eee ne duruyorsunuz? Kendinizi ifade edebileceğiniz, kafanızı rahatlatabileceğiniz, bir şeyler anlatabileceğiniz, bilgi verebileceğiniz yazınızı kaleme almaya başlamadınız mı? Biz dört gözle yazınızı bekliyoruz. 😃

2 Comments

  1. Serdar Kara

    Bana da misafir yazar olabilirsiniz. Misafir olan bloglara yaptığım katkıyı paylaştığım bir çalışmayı misafir yazarlık sayfamda paylaştım. İlgilenirseniz bakabilirsiniz.

    1. Doktor Bun

      Uzun yıllardır takip ettiğim bir blog yazarının yorumunu blogumda görmek büyük mutluluk. Blog içeriğinize uygun bir yazı üretebilirsem blogunuza misafir olabilirim.