2016’nın Eylülünün 5’inde başlayan 5.sınıf eğitimim, 2017’nin Haziran ayının 9’u itibariyle bitti. Hafta sayısı olarak ifade edersem 36 haftalık bir eğitim süresini kapsıyor. Bu 36 haftada, irili ufaklı tam 16 staj aldım.
Bu süreçte blogumda 5.sınıf ile alakalı birçok yazı yazdım. Şunlar oluyorlar;
• 5. Sınıfa Başlarken Yaşananlar
• 5. Sınıf İçin Birkaç Hedef
• 5. Sınıftaki İlk Stajım – Üroloji
• Doktor Bun Bey Ne Yapıyorsunuz?
• 5.Sınıf’ın İlk Dönemini Bitirirken
• Az Teknolojili Bol Uyumalı Tatilim
• Neredesin Dr.Bun, Şubat Ayı Bitmek Üzere
• Sizin Canınız Sağ Olsun
• Son Staj Son Heyecan
5. sınıf stajyerlik eğitiminin ikinci ve son yılı oluyor. Önceki yıla göre çok daha fazla staj alınıyor ve bu yüzden çok sayıda sınava giriliyor. Genel olarak Tıp Fakültelerinde 5.sınıf kolay olarak lanse edilse de ben öyle olmadığını düşünüyorum. Kolay diye nitelendirilmesinin sebebi, sınavların nispeten daha kolay geçilebilmesi. Ancak sürekli bir sınav süreci olduğundan dolayı, eğer gerçekten çalışarak geçmek isteniyorsa önceki yıllardan daha fazla efor harcatıyor. Ama yine de bir Dahiliye bir Pediatri stajının yükünün yanında hafif kalıyor 5.sınıf.
5. sınıfta uzmanlık sınavı olan TUS için çalışılan yıllardan biri. Hatta çoğu öğrencinin çalışmaya başladığı ve belki de zaman bularak çalışabildiği önemli bir yıl. Tıp eğitiminde süren hafta içi eğitiminin yanında hafta sonları da dershanelerde sabahtan akşama kadar derslere giriliyor. Okulun yanında TUS çalışmak 5.sınıftaki yoğunluğu arttıran en önemli sebep.
5.sınıf ilginç bir yıl aslında. Arkadaşlarınızın üniversite bitirdiği yaşta siz halen öğrencisiniz. Yaşı ilerlemiş, bilinç düzeyi artmış bir öğrencilik dönemi. Bu açıdan bakılınca güzel bir sınıf olduğu düşünülebilir. 😃
Yukarıda linkleriyle beraber eklediğim 5.sınıfta yazdığım yazılar listesindeki ikinci yazıda bu yıla ait hedeflerimden bahsetmişim. Şimdi ne kadarını yapabildim ona bakalım.
1 – Stajları yeterli bir şekilde ve bütünlemesiz olarak verebilmek
16 stajımın 15’ini geçebildim. Sadece bir sınavımdan kaldım, o da iki yıllık stajyerlik dönemimin tek bütünlemesi oluyor. Bu hedefi %93 düzeyinde gerçekleştirebilmişim.
2 – TUS için çalışmaya başlamak ve bir kez bitirebilmek
Çalışmaya başladım, derslere girdim, kitapları doldurdum ve okumaya başladım. Okuma kısmını bitiremedim ama baya ilerledim o konuda da. Bu hedefi %80 düzeyinde gerçekleştirdim diyebilirim.
3 – Her ay farklı 1 yeri görme – Her ay en az 1 kitap okuma
9 aylık dönemde 4 farklı yer gördüm. Gerçekleştirme oranı %44. Bu hedefi sonradan olabildiğince gezmek olarak revize etmiştim zaten.
Kitap konusu en başarılı olduğum konu. Her ay en az 1 kitap okudum. Başarı düzeyi %100.😃
4 – Doktor Bun’u daha ileri taşımak
Doktor Bun video kanalı için her ay 3 video üretme hedefi ne yazık ki en başarısız olduğum konu oldu. 27 video üretmem gereken dönemde sadece 1 video ürettim. O videoyu merak ettiyseniz buradan izleyebilirsiniz. Gerçekleştirme düzeyi %0.03.😔
5 – blog Doktor Bun için sürekli yazılar yazmak
Bloguma her ay en az 4 yazı yazma hedefim vardı. 2017 yılı bu konuda gayet iyi olduğum bir yıl oldu. Eylülden Hazirana sadece 2 ayda bu konuda hedefi tutturamamışım. Başarı düzeyi %77.
6 – Günün değerini bilerek yaşamak ve diğerleri
Bu yıl şunca yıllık üniversite hayatımda kendimi en aktif hissettiğim yıl oldu. Yapacağım ya da yapmalıyım dediklerimi genel olarak yapabildim. Günün değeri konusunda ilerlemeler kaydettim. Bu madde için de gerçekleştirme düzeyini %75 olarak kabul edebilirim. Darısı hayatımın sonraki yıllarına.
Gördüğünüz üzere sadece 4. madde dışında iyi bir yıl geçirdiğimi görüyoruz. Tüm maddelerin ortalama gerçekleştirme düzeyi %68 imiş. Fena bir oran değil, ne dersiniz?
5.sınıfı daha uzun uzadıya anlatmak isterdim, yazacak bir sürü şey de var hem. Ama çok da uzatmayalım yazıyı, tadında bırakayım. Sonraki yazımda görüşmek üzere.
Bir cevap yazın