5.Sınıf’ın İlk Dönemini Bitirirken

Bir şeyler karalayasım var. Yazıya başlama cümlemden bile belli oluyor değil mi? Yazmaya başlıyorum o zaman. Bakalım yazının sonunda ne anlatmış olacağım size.

Dün gece çıktığım uzun otobüs yolculuğu sonucunda sabahın 6’sında memlekete varmış, bir güzel uyumuş, anne yemekleriyle karnını doyurmuş durumdayım bugün. Bilgisayarın başına geçince yazı yazasım geldi. Hem de son zamanlarda hiç olmadığı kadar büyük bir istekle. 

5.Sınıf'ın İlk Dönemini Bitirirken - Doktor Bun

Neyse. Geçen cuma, 5.sınıfın ilk dönemini, güz dönemini bitirdim. Normalde bu yazıyı o gün yazacaktım ama kötü geçen sözlü sınavım sonucunda dönemi bitirdiğimden emin olmak istedim. Pazartesi günü sözlü notumu bin bir uğraş ile öğrenince rahatlıkla artık dönem sonu yazımı yazabilirdim. Tabi önce memleket yollarını arşınlamam gerekti. Sonra da bir miktar kendime gelmem ve rahat kafayla bilgisayar başına oturmam gerekiyordu. Oldu mu? Oldu.

4.5 ay daha bitti. Bir dönem diye ifade ediliyor ya, işte o kadar basit değil. 18 hafta 126 gün. Bu sürede geçilen 10 staj. Sayısını hatırlayamadığım kadar hafta sonu TUS dersi. Artık heyecanını yitiren hafta sonları. (Bu ayrı  bir yazı başlığı olacak. 😃) Okulun bitimine kalan sürenin gitgide azalması. Daha bir sürü şey.

Yazı çok mu  karamsar oldu? Kasvet kapladı ortalığı. Yok yok. Gayet iyiyiz. Güzelce stajlarımı vermiş, memleketime gelmişim. Hedeflediğim şeyleri büyük oranda yapmışım. Günün önemi bilerek yaşamaya çalışıyorum. Daha ne olsun?

Şimdi 3 haftadan az daha kısa bir tatilim var. Biraz tatil, biraz okuma, biraz ders çalışma, biraz blog yazma, biraz Doktor Bun için video metni hazırlama üzerine geçecek bu günler. Öyle umuyorum.

Mesela, okuyacağım 2 kitabı belirledim bile. Benim kitaplığımın numunesi değil bunlar. Eve gelince yanımda kitap getirmem çünkü. Abimin nereden bulduğunu bilmediğim tuhaf kitapları tatillerimin okuma listesini belirliyor. Elime aldığım ilk kitap Bilimin Öncüleri oldu. İlk 16 sayfasını okumuşum bile. Size selamı var. “Ocak ayının ilk kitap yazısında beni okuyacaksınız.” diyor. 😃

Ders çalışma için ise plan çok basit. “Taktik maktik yok, bam bam bam.” Derslerini dinlediğim TUS kitaplarından ikisini gözüme kestirdim. Onlarla vakit geçireceğim bu tatil denen sürede ayrıca.

Eksik olan blog yazılarımın bir kısmını bu sürede yazarak biraz rahatlayacağım. Bilgisayarımı yanımda getirmediğim için video hazırlamayacağım ama, video hazırlarken beni en çok zorlayan kısım olan metin yazma olayına zaman ayıracağım. 3-5 video metni yazsam müthiş olur.

Daha başka ne yaparım bilmiyorum. Yaparsam zaten anlatılacak gibiyse size okunacak yeni yazılar çıkarırım ortaya. Bu kadar yeter bence. Zaten yazacak cümlem kalmadı. 😄

Sağlıkla dolu günler dilerim. 

Doktor Bun | 17.01.2017 – Salı

Doktor Bun’u sosyal medyada da takip edin ; 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir