Doktor Kitapları | Cerrah – Tess Gerritsen

2016 yılı içerisinde her ay bir kitap okumaya çalışıyordum ve bunları blogumda sizlerle paylaşıyordum. Burası her ne kadar bir kişisel blog olsa da, düzenli olarak yazdığım kitap blog yazılarından sonra kişisel blog imajını delerek kitap blogu olmaya doğru ilerlemeye başlamıştı. Bunun önünü almak için kitap yazılarını belli bir standartta yazmaya karar verdim.

Önceki kitap yazıları gibi yılın o ayını belirtmeyeceğim. (Ocak 2017 yazmayacak yani) Bunun yerine “Okunmaya Değer” adını vereceğim. Arka planda bu yıl için belirlediğim minimum 25 kitap hedefini tamamlamaya çalışsam da, bunlardan sadece Tıp ile alakalı olabilecek olanları sizlerle paylaşacağım.

Sizlerle paylaşacağım kitaplar; ya bir Doktor tarafından yazılmış olacak ya da Tıbbi bir içeriğe sahip olacak. Böyle bir kısıtlamam var artık.

Doktor Kitapları | Cerrah - Tess Gerritsen - Doktor Bun

 

Bu yeni tarz kitap yazılarımın ilkinde konuğumuz “Cerrah” kitabıyla “Tess Gerritsen” oluyor. Yazarımız bir Dahiliye Uzmanı.  Kitap yazılarım içinde bir kitabını daha okuduğumu görebilirsiniz. “Asla Arkana Bakma” adlı kitabını o kadar da beğenmemiştim. Yaklaşık olarak bir yıl önce aldığım “Cerrah” kitabı, uzun süredir okumak istediğim bir kitaptı.
Kitabın kapağı oldukça güzel bir tasarıma sahip. Adından da anlaşılabileceği üzere Tıp ile harmanlanmış bir polisiye roman. Aslında pek sevdiğim bir tür değildir polisiye, ancak aldığım kitapları da okurum.
Diğer romanını pek beğenmediğimi söylemiştim. Bu kitap için oldukça iyi yorumlar görmüştüm ancak beklentiyi yükseltmeden okumaya başladım. Ve daha kitabın başlangıcından itibaren yorumlarda gördüğüm kadar iyi olduğunu gördüm. Oldukça akıcı ve heyecanlı ilerliyor. Genel olarak popüler gerilim kitapları gibi işte. Ancak farklı olarak, kitap baş karakterlerinden birinin Doktor olması kitabı benim açımdan ayrı kıldı ve bu yazıya konuk etti.
Kitapta ara ara geçen tıbbi müdahaleler çok iyi betimlenmiş. Kitabı okuduğum dönemde Dermatoloji stajını almaktaydım. Aranan suçlunun saç kılı ile alakalı olarak birkaç bilgi verilmişti. Aynı şeyi ise o gün içinde çalışmıştım, görünce küçük bir gülümseye sebep oldu. 😄
Cerrah kitabı, yazarın Rizzoli serisi olarak bilinen 5 kitaplık serisinin ilk kitabıymış. Bu seri “Rizzoli & Isles” adında bir dizinin senaryosu olmuş ayrıca.

Kitaptan en beğendiğim 2 kesit ise şunlar:

Kötülük ölmüyor. Asla ölmüyor. Sadece yeni bir yüze, yeni bir kimliğe bürünüyor. Bize sadece bir kez dokunması, bir daha çarpılmaya karşı bağışık olduğumuz anlamına gelmiyor. Yıldırım da aynı yere 2 kere düşebilir.

Hayatında belirli bir düzeni ne kadar korumaya çalışırsan çalış, kendini yanlışlara, kusurlara karşı ne kadar korumak istersen iste, her zaman gözden kaçıracağın bir leke, bir hata olacaktır.

Bu kitabı oldukça beğendiğimi söylemeliyim. Seride bu kitaptan daha iyileri olduğu hakkında yorumlar gördüm. Kitaplığımda yazara ait 2 kitap daha var ve okunacakları günü bekliyorlar. Yakın bir gelecekte görünmüyor ama elbet onlara da sıra gelecek.
Doktor yazarlara ait veya Tıp içerikli önereceğiniz kitaplar varsa iletişim bölümünden veya yorum kısmından belirtebilirsiniz. Yavaş yavaş temin etmeye ve okumaya çalışırım ben de. Uzun vadede Tıp bağlantılı kitapları okuma ve okumaları için ziyaretçilerimin hizmetine sunma amacındayım.
Sonraki kitap yazımda görüşmek üzere.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Doktor Bun | 14.05.2017 – Pazar
 
Doktor Bun’u sosyal medyada da takip edin ;

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir