İnternlik Serüveni – Çıktık Yine Yollara

Geçen hafta Tıp Fakültesi hayatımın son sınavını verdim ve içinde bulunduğum anı kayda aldığım “İntörn Oldum Ben” adlı bir yazı yayınladım. Dilerseniz o yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

tıp fakültesi 6. sınıf, tıp 6. sınıf, intern doktor, intörn doktor

Sınavı verdiğim günün akşamına yola çıktım ve memleketime, ailemin yanına döndüm. Ama gelin görün ki sadece ve sadece 5 günlük bir tatil yapabildim. Ne yazık ki bu yıl yaz tatili yok. Bugün yeni bir serüven için okuluma geri dönüyorum. Bu serüveni size “İnternlik Serüveni” adı altında ulaştıracağım. Hem kendi anılarımı kendim için kayda alacağım hem de blogumun en sevilen yazıları olan anısal yazılara yenileri ekleyeceğim.

Muhtemelen blogumdaki en fazla yazıya ulaşacak kategori de bu olacak, çünkü Tıp Fakültesinden mezun olmuş her hangi biriyle konuştuğumda anlattığı anılar hep İnternlik yılıyla alakalı oluyor. Yine yıllardır üst dönemlerimden gördüğüm kadarıyla da İnternlik yılı önceki 5 yıldan çok farklı bir yere sahip. Bakalım benimki nasıl olacak?

Memleketime dönüş esnasında yanıma üniversiteli biri oturmuştu. Kısa bir süre sonra sohbet etmeye başladık ve konu her zamanki yere geldi. Şimdi kısaca konuşmanın o kısmını yazayım.

– Ne okuyorsunuz peki?
Tıp.
– Vay. İlk yılınız mı bitti?
6.sınıf oldum.

Şu “6.sınıf oldum” cümlesini söylerken kendimi çok tuhaf hissettim. Bunu gurur, kibir tarzı şeyler olarak düşünmeyin hemen. Hissettiğim şey; ne ara üniversiteye başladığım, ne ara 6.sınıfa kadar geldiğim, 5.sınıfın nasıl hızlı bittiğini anlayamamam gibi şeylerdi. Velhasıl, yılların su gibi akıp gittiğiydi.

Okulun ilk yıllarında abim hep “Azı gitti çoğu kaldı” diyerek dalga geçerdi. 5.sınıfın dönem ortasında “Sen 1.5 yıl sonra Doktor mu olacaksın? Hiç inandırıcı gelmiyor.” dedi. Birkaç gün önce ise “6 çok büyük bir rakam değil mi, hiç 6.sınıf diye bir sınıf mı olur? Soran olursa direk Doktorum de.” şeklinde kendi mizah tarzıyla karışık bu cümleleri kurdu. Abimin cümleleri gayet güzel bir şekilde geçen yılları ortaya koyuyor değil mi?

İşte böyle. Başlarken “biter mi bu 6 yıl” dediğimiz yolun son düzlüğüne geldim. Bu yol için de bugün yola çıkacağım. Bu serüvene yazılarımla sizi ortak edeceğim. Hadi bakalım o zaman, çıktık yine yollara.

Sağlıkla dolu günler dilerim. 

Doktor Bun | 28.06.2017 – Çarşamba
Doktor Bun’u sosyal medyada da takip edin ; 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir