Bir Tıp Fakültesi Öğrencisinin Blogu: Doktor Bun

Merhabalar. Tarihler 2014’ün Nisan ayının 5’ini gösterirken, Tıp Fakültesi öğrencisi olan Doktor Bun‘un aklına güzel, kapsamlı, zorlu ve emek isteyen bir fikir gelir. İnternet dünyasında Doktor olan bir karakter oluşturma. Başlangıçta Tıp Fakültesi öğrencisi olarak yola koyulacak ve zamanla serüveni İntern Doktor ve Doktor olarak devam edecekti.

tip-fakultesi-ogrencisi-blogu-doktor-blogu-tip-blog-doktor-bun

Doktor Bun karakteri böyle ortaya çıktı. Bazı amaçları vardı Doktor Bun’un. Öncelikle Tıp Fakültesi hakkında bilgi verici yazılar yazacak ve bu yazıları binlerce kişiye ulaştıracaktı. Sonra bir video kanalı kuracak ve çeşitli sağlık videoları yapacaktı. Bu kanal ise milyonlarca kez izlenecekti.

Diğer bir amacı ise, blog çatısı altında yazdığı yazıların biraz anısal olmasıydı. Bu sayede geriye dönüp baktığında geçtiği yolları hatırlayacak ve güzel anılar yaşayacaktı.

İşte böyle ortaya çıktı Doktor Bun. Zamanla büyüdü ve budaklandı. Şimdi bir blog, bir youtube kanalı ve profesyonel bir sağlık sitesi kurmuş ve büyütüyor durumda. Blogu her gün yüzlerce kişi tarafından binlerce kez okunuyor, video kanalının izlenme sayısı 2 milyona doğru gidiyor. Artık gerçek bir sağlık sitesi kurması gerektiğini düşündüğü için 11.10.2018’de yeni bir site yayına geçiriyor.

Doktor Bun ortaya çıktığında 2.sınıf Tıp Fakültesi öğrencisiydim. Sonrasında sadece basit sağlık videoları yaptım. Dördüncü sınıfa geldiğimde ise artık daha fazla şey biliyordum ve bunları paylaşmak istedim. Tarihler 08.07.2016 olduğunda, gördüğünüz bu blogu kurdum.

Bu blogda amacım hem anılarımı paylaşmaktı hem de Tıp Fakültesi adına bilinmesi gereken şeyleri yazmaktı. Bu yazıyı güncellediğim tarih olan 19.10.2018’den geriye doğru bakınca, amaçlarımın çoğunu yaptığımı görüyorum.

Halen yazılması gereken yüzlerce yazı var. Halen ulaşılması gereken büyük kitleler var. Bunlar için yazmaya ve çalışmaya devam ediyorum.

Ha yazıyı bu kadar güncellemiş olduğuma göre şu anda ne yaptığımdan da bahsedeyim. Doktor Bun, artık bir Tıp Fakültesi öğrencisi blogu değil, artık bir Doktor blogu. Blogun içeriği ise Tıp ekseninde toplanabilir. Yaklaşık 5 ay önce mezun olmuş bir Doktorum. Sonunda. Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyken kurduğum Doktor Bun, eğitimim döneminde hep yanımdaydı. Şimdi de Doktorluk hayatımda yanımda olacak.

Çok daha güzel içerikler ile karşınızda olacak Doktor Bun, her zaman. Tıp Fakültesi ve Doktorluk mesleği adına ana kaynak olmak amacımız var şimdi de. Bu serüvende blogumuzu ara ara ziyaret etmeyi unutmayın.

Sağlıkla dolu günler dilerim.
Doktor Bun | 08.07.2016 – Cuma (Blogun kuruluş yazısı ilk bu tarihte yayınlandı. Bu yazı en son 19.10.2018 tarihinde güncellendi.)

3 Comments

  1. ezgi zengin Yorum Ekle

    ben daha lise öğrencisiyim ve tek hedefim tıp okumak okuduklarım beni korkutmak yerine daha da gaza getiriyor hayatın ders çalışmakla geçsede hedef hedeftir.Blogunu çok sevdim teşekkür ederim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir