Diş İmplantı Nedir? İmplant Fiyatları Ne Kadardır?

Diş implantı ve implant fiyatları konusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Doktor Bun olarak, edindiğimiz bilgiler çerçevesinde sizleri bu konuda bilgilendirmeye çalışacağız.

Ağız ve diş sağlığı üzerine yapılan dikkat çalışmaları neticesinde, insanlar oral hijyene artık daha fazla dikkat ediyor. Ağzında kırık veya eksik dişi bulunan kişiler de, implant konusunda bilgi edinmeye çalışıyor.

Ehil ellerde yapıldığında normal bir dişten farksız olan implant nedir? Yapımı ne kadar sürmektedir? Belki de en önemlisi, diş implant fiyatları ne kadardır? Hepsi bu yazıda.

implant fiyatları

Diş İmplantı Nedir?

Dişler, besinlerin parçalanması ve vücut tarafından rahatça sindirilebilmesi için gereken yapılardır. Çeşitli sebepler neticesinde, insanlarda diş kaybı yaşanabilmektedir ve ne yazık ki dişler sonradan oluşamamaktadır.

Eksik veya işlevsiz dişler yerine implant ile fonksiyonel dişler konulabilmektedir. İmplant işlemi uygulandığında, eksik veya işlevsiz dişin yerine, aynı işlevsellikte yeni bir diş konulmuş olur.

Diş eksikliği neticesinde etkin bir çiğneme yapılamaz, çene yapısında bozulmalar meydana gelir, konuşma bozulabilir. En önemli problemlerden biri ise, estetik problemlerin ortaya çıkmasıdır. Birçok kişi, diş kayıpları neticesinde oluşan estetik problemler nedeniyle güven kaybı yaşarlar.

İmplant ya da diğer adıyla dental implant; eksik dişin bulunduğu bölgede çene kemiğinin içerisine yerleştirilir. Titanyum veya alaşımlar ile üretilen implantlar, çene tarafından kendi parçasıymış gibi kabul görür. Bir diş implantı, yaklaşık olarak 15 dakika içinde yapılabilmektedir.

İmplantlar, sadece eksik dişin bulunduğu bölgeye uygulanır. Diğer dişler işlem içerisine alınmaz. Köprü ve protezlere göre daha uzun ömürlüdür. Kemik dokusu kaybını en aza indirir.

Cerrahi bir işlemle çene kemiğine delikler açılır ve içerisine implant yerleştirilir. Cerrahi bir işlem olduğundan, kullanılan implantın kalitesi ve uygulanan merkezin kalitesi çok önemlidir.

İmplant Fiyatları Ne Kadardır?

Son yıllarda en çok merak edilen konulardan biri implant fiyatlarıdır. İmplant fiyatları, ilk çıktığı dönemlerde oldukça yüksek olduğu sanılmaktaydı. Artan diş klinikleri ve diğer imkanlar neticesinde artık bu konuda daha rahat olabiliyoruz.

Diş estetiği için ve çeşitli diğer ağız problemlerinin ortadan kaldırılması için gerekli olan bu tedaviye daha rahat ulaşabiliyoruz artık. Günümüzde implant tedavisi kolaylıkla uygulanmakta ve finanse edilebilmektedir.

İmplant fiyatları için net bir rakam söylemek çok doğru olmayacaktır. Cerrahi bir işlem olduğu için, en büyük öncelik hijyen ve ehil bir elde işlemin yapılmasıdır.

Diş kliniklerinin implant fiyatları konusunda fiyat yaklaşımları çok farklılık göstermektedir. Bizim en büyük tavsiyemiz; uygun fiyat politikasıyla beraber, hijyen ve uygun Diş Hekiminin olmasıdır.

Bu konuda örnek gösterebileceğimiz bir klinik bulunmaktadır; Türkiye Dental. Kurulduğu yıl olan 2008’den beridir ağız ve diş sağlığı konusunda ekol merkezlerden biri olmuştur. Diş Hekimi kadrosunun güçlü olması, uygun fiyat politikaları, ücretsiz muayene hizmeti ve tedavi sonuçları ile büyük beğeni almıştır.

Bu merkez tarafından hazırlanan, implant ve implant fiyatları hakkında detayların yer aldığı bir yazı bulunmaktadır. Detaylı bilgi edinebilmek için implant fiyatları yazısına bakınız.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir