Manisa Ortodonti Kliniği: Klinik 45

Diş bakımlarını erteleyen insanların günümüzde pek çok kısmı diş eti hastalıklara ve diş çürüklüklerine maruz kalabilirken, ortodonti tedavisi gerektiren bazı doğuştan kaynaklı durumlarla da karşılaşılabilmektedir. Ortodonti pek çok örneği de Manisa Ortodonti kliniğinde hekim müdahalesi görerek memnun kalmıştır.

Memnun edici sonuçlarla beraber evlerine gidenler için; klinikte başarılı operasyonların gerçekleştirildiği değerlendirilmesi yapılabilir. Yazıda yer alan bilgiler doğrultusunda ortodonti nedir ? ortodonti uzmanı eşliğinde tedavi detayları yer almaktadır.

Manisa Ortodonti Kliniği: Klinik 45

Ortodonti Nedir? Ortodontist ve Ortodontik Hakkında

Ortodonti nedir ? Ortodonti nelere sebep olur? Dişlerin çapraşık ve uyumsuz olması durumunda düzgün şekilde yerleşmesine yönelik teşhisini koyan ve tedavisini uygulayan diş hekimliğinin uzmanlık alanıdır.

Ortodonti nedir sorusunun ardından bir diğer merak konusu ise uzmanına ne denir?

Diş hekimliğinin ortodonti alanında uzmanlığı bulunanlara ise ortodontist( ortodonti uzmanı ) denmektedir. Dişlerde kemik yapısı sonucunda meydana gelen bu durum hemen hemen her bireyde görülebilmektedir. Bu duruma ise ortodontik denmektedir.

Dişlerin çapraşık düzende yer alması ile dolaylı olarak diş eti hastalıkları meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra çene kaslarına basınç uygulaması ile zaman zaman ağrılara sebep olmaktadır. Bununla beraber çene ve yüz yapısında düzensizliklerin oluşması muhtemel olmaktadır. Bununla ilgili çalışmalar yürüten Manisa ortodonti kliniği, tedavileri ve yöntemleri hakkında başarılı müdahaleler gerçekleştirmiş kliniktir.

Ortodonti Nasıl Tedavi Edilir?

Ortodonti tedavisi klinikte birtakım muayenelere bağlı olarak tanısı koyulması durumunda gerçekleştirilir. Tedavi için gerekliliği bulunan muayenede; Röntgen filmi, ağız ve diş muayene, medikal ve dental geçmişin olup olmadığı yönünde muayene -değerlendirme sağlanır.

  • Braket Takılması: Çözüm niteliği taşıyan bu yöntem ortodonti için; ayrıca en sık kullanılan yöntemlerden biri olarak bulunmaktadır. Braketlerin yanı sıra teller de kullanılır, her ikisinin uygulanması ile aylar süren süreç başlasa da çözüm için en ideal yöntem olmaktadır. Dişlerin üst kısmına yapıştırılır. Teller de braketten geçirilerek dişlere basınç uygulanır.
  • Alignerlar: Dişleri hizalandırmak için kullanılan bu yöntem braket yönteminin alternatifidir. Ortodonti uzmanı bazı durumlarda bu yöntemi uygulayabilmektedir.
  • Çene Genişletici: Damak altındaki kemiğin hareket ettirilerek genişlemesi için damağa koyulan plastik bir aygıttır.

Ortodonti tedavisi yöntemleri olarak yer alır. Bu yöntemlerin uygulanması neticesinde verimlilik elde edilebilir. Bunların dışında ekstra yöntemlerse Manisa ortodonti klinik şartlarında uygulanmaktadır. Çok daha kesin sonuçlar için klinik donanımları doğru çözüm olacaktır.


Bu bir tanıtım yazısıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir