Sözleşmeli Doktor İstifa Dilekçesi | 4924’e Bağlı Doktor İstifa Dilekçesi

Zorunlu hizmetinizi yaparken sözleşmeli kadroya geçmiş olabilirsiniz. Sözleşmeli kadronun pek çok açıdan “avantajlı istifa hakkını” bazı nedenler sonucunda kullanmanız gerekebilir.

Mesleğinizin her anında yanınızda olan bir meslektaşınız olarak, detaylı açıklamalarıyla beraber “sözleşmeli Doktor istifa dilekçesi örneği“ni bu yazıda sizlerle paylaşacağım.

Sözleşmeli Doktor İstifa Dilekçesi örneği | 4924’e Bağlı Doktor İstifa Dilekçesi

4924’e Bağlı Sözleşmeli Doktor İstifası

Herhangi bir sağlık kurumunda aktif olarak çalışan bir Doktorun bazı noktalarda istifa etmesi  gerekebilir. İstifaya yol açabilecek bazı durumlar şunlardır:

  • Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlanmak
  • Çeşitli şartlar nedeniyle mevcut ortamdan uzaklaşmak
  • Mobbingden korunma
  • Çeşitli sağlık problemleri

İstifa nedenlerini kısaca bu maddelerle özetleyebiliriz. 4924 sayılı kanununa tabi bir Doktorsanız, istifa ederken önünüzde iki seçenek bulunuyor. Bunlar;

Usullü istifaİstifa dilekçenizi verdikten sonra kurum amirlerinizin istifanızı kabul etmesini beklemelisiniz. İstifa dilekçesi en geç 2 ay içerisinde işleme alınacaktır.
Sözleşmeden usullü istifa durumunda 2 yıllık sözleşmeye geçme cezası uygulanır.
Usulsüz istifaİstifa dilekçenizi verdikten sonra dilekçenin işleme alınmasını beklemeden ayrılış yapabilirsiniz.
Sözleşmeden usulsüz istifa durumunda 4 yıllık sözleşmeye geçme cezası uygulanır.

Sözleşmeli Doktor olmanın pek çok avantajlı tarafı vardır. Özellikle istifa ederken memuriyet cezasının olmaması ve uzmanlık kadrolarını yazarken herhangi bir engelle karşılaşmama en önemli avantajlarındandır.

Sözleşmeli Doktor olmak ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz “Sözleşmeli Doktor Olmak | 4924’e Bağlı İstifa, Haklar, Yaptırımlar” adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Sözleşmeli Doktor İstifa Dilekçesi | 4924’e Bağlı Doktor İstifa Dilekçesi Örneği

Sözleşmeli bir Doktorsanız ve istifa edeceksiniz hemen aşağıda yer alan usullü istifa dilekçesi örneğini veya usulsüz istifa dilekçesi örneğini kullanabilirsiniz.

Boşlukları kendi bilgilerinizle doldurduktan sonra dilekçenizi idari biriminize teslim ediniz.

Sözleşmeden Usullü İstifa Dilekçesi Örneği

………………. Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne

……………………….. TC imlik no’lu, …………………… sicil numarası ile ……………………………………………………. Hastanesinde  çalışan Dr. …………………… ………………. yım.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi gereğince, Sözleşmeli Tabip olarak çalıştığım ……………………………………………………. Hastanesinden ……………………….. tarihi itibariyle 657.sayılı Devlet Memurları Kanunu’na geçirilmeksizin, doğrudan 4924 sayılı Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi Kanunu uyarınca istifa etmek istiyorum.

İstifamın kabulü için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Farkettiğiniz üzere bu dilekçedeki en önemli nokta ” 657.sayılı Devlet Memurları Kanunu’na geçirilmeksizin” ifadesidir. Bu ibareye mutlaka dilekçenizde yer vermelisiniz.

Usullü yolla 4924’den istifa etmek istiyorsanız, dilekçenizin işleme alınma süresinin 2 aya kadar uzatılabileceğini bilmelisiniz. Bu süre boyunca kurumunuzda çalışmanız gerekecektir.

Sözleşmeden Usulsüz İstifa Dilekçesi Örneği

………………. Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne

……………………….. TC imlik no’lu, …………………… sicil numarası ile ……………………………………………………. Hastanesinde  çalışan Dr. …………………… ………………. yım.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi gereğince, Sözleşmeli Tabip olarak çalıştığım ……………………………………………………. Hastanesinden ……………………….. tarihi itibariyle 657.sayılı Devlet Memurları Kanunu’na geçirilmeksizin, doğrudan 4924 sayılı Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi Kanunu uyarınca istifa ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

İki dilekçe arasındaki tek  fark “istifa ediyorum” ile “istifa etmek istiyorum” arasındaki anlam ve işlev farkıdır.

Usulsüz olarak 4924’den istifa ediyorsanız, bu dilekçeyi kurumunuza teslim ettikten sonra arkanıza bile bakmadan ayrılabilirsiniz.


Sözleşmeli Doktor istifa dilekçesi konusunda detaylı bir çalışma sunduğumu düşünüyorum. Aradığınız soruların cevabını bu yazıda bulabildiğinizi umuyorum.

Aktif Hekimlik Dönemi yazı kategorisinde aradığınız pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Cevapsız kaldığınız noktalarda iletişim kutusu üzerinden mail atabilirsiniz. En kısa sürede sorunuza geri dönüş yapacağım.

İstifaya ihtiyaç duymayacağınız huzurlu bir iş yaşamı dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir