5. Sınıftaki İlk Stajım – Üroloji

Panomda yazmam gereken yazılarla alakalı bir kağıt var. Blogu bir süre boş bıraktım diye dertlenirken, bakayım da yazmadığım hangi yazılar var dedim. Bir de ne göreyim! Daha bu yılın yani 5. sınıfın ilk staj yazısını yazmamışım.

5.sınıfa başlarken adlı yazımda belirttiğim üzere, bu yılki ilk stajım Üroloji. Hani şu üzerine yapılmadık espri bırakılmayan bölüm olan Üroloji. 
5. Sınıftaki İlk Stajım - Üroloji - Doktor Bun
Üroloji, kadın ve erkeklerin üriner sistemleri ile erkeklerin üreme sistemlerini inceleyen tıbbi branştır. Yani idrar yolları ile alakalı tüm kısımlarla ilgileniyor ve bunun yanında erkek üreme sistemi de Ürolojinin işleri arasına giriyor. Böbrek, üreter, mesane, üretra ile alakalı tüm durumları konu ediniyor. Ayrıca burada ek olarak belirtmek gerekiyor ki, Üroloji cerrahi bir bölüm. Bu sebeple yaptığı işler fazlaca.
Basitçe açıklamaya çalıştığım üzere Üroloji böyle bir bölüm. Eylül ayının başında başlayan stajım 3 hafta sürdü. Aslında araya bir haftalık Kurban Bayramı tatili girince 4 hafta gibi oldu. Eylül ayının sonu gibi girdiğim ilki teorik ve sonra sözlü sınavıyla güzel şekilde geride bıraktığım bir staj oldu. 
Teorik sınav, bu okula geldiğim günden beridir girdiğim ilk klasik sınav oldu. Klasikti ama pek zor olduğunu söyleyemem. Teorik sınavdan sonra sözlü sınavına girmek için beklemekten ciğerimiz solsa da, sıramın gelişiyle girdiğim kuruldan gayet iyi bir şekilde çıkabildim. Tabi teorik ve sözlü sınavlarının bu kadar iyi geçtiği bir stajdan yüksek not almam kaçınılmaz oldu.

Sonuç olarak tüm tıp eğitimim sırasındaki en yüksek not ortalamasıyla geçtiğim sınavım oldu. 90 üstü bir not. Ve ileride bu yazıyı tekrar okurken ki halime not; “bu sınav notuyla okul hayatındaki vizyonunu tamamladın Bun. Almak istediğin notu da aldın. Geriye bir tek mezun olmak kaldı. O da hayırlısıyla Haziran 2018’de.”
İşte böyle. Üroloji stajının güzel olduğu kadar eğlenceli olduğunu da eklemeliyim. 12 grup içinde en fazla erkek sayısının bulunduğu grup bizim grup olunca, alınan stajın da etkisiyle bu staj hakkında yapılabilecek ne kadar espri varsa yapıldı.
Özellikle hocalarımızın güzel muhabbet tarzları ve asistanların eğlenceli konuşmaları stajı geride bıraktıktan sonra aklımda kalan kısımlardan oldu. Hem bölüm olarak yaptıkları tedavilerin başarısı hem de bahsettiğim diğer etkenler ile ileride seçilebilecek uzmanlıklar arasında kendine yer buldu bende. Ama tabii ki ilk ve tek isteğim Psikiyatri
Psikiyatri demişken, bu stajdan sonraki stajım 5 yıldır beklediğim Psikiyatri stajı. Yani bir sonraki staj konulu yazımda sizlere hayalimdeki uzmanlık bölümünü yazacağım.
O yazımda görüşmek üzere.
Sağlıkla dolu günler dilerim. 
Doktor Bun | 27.10.2016 – Çarşamba

Doktor Bun’u sosyal medyada da takip edin ; 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir