Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Akdeniz bölgesinin en önde gelen şehirlerinden biri olan Antalya ilinde bulunmaktadır. Bir devlet üniversitesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında merak edilen tüm detaylar bulunmaktadır. Akdeniz Tıp Fakültesi (AKD Tıp) kaç yılında kuruldu, kaç öğretim üyesi var, hazırlık sınıfı var mı, TUS başarısı nasıldır, taban puanı ve sıralaması kaçtır, kaç kontenjanı var gibi soruların kapsamlı yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, yorum, sıralama, puan

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1973 yılında kurulmuştur. 1977 yılına değin Ankara Tıp Fakültesi içerisinde eğitimini sürdürmüş ve daha sonra Antalya’da eğitim vermiştir. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bir devlet üniversitesidir ve fakülte isminin kısaltılışı AKD Tıp‘dır.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim ve öğretim dili Türkçedir. AKD Tıp Fakültesinde hazırlık eğitimi yoktur, bu fakülteye yerleşirseniz eğitiminiz 1.sınıftan başlayacaktır. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi entegre eğitim ve PDÖ eğitiminin bir kombinasyonu şeklindedir.

Bu bilgileri tablo içerisinde görelim:

Tıp Fakültesi adıAntalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıAKD Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAntalya
Kuruluş yılı1973
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi + Probleme dayalı öğretim (PDÖ)

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminde devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’nine devam edilmelidir.

AKD Tıp Fakültesinde ders geçme notu 60‘dır. Sınıfı geçmek için yıl içi başarı notunun %60’ı ve yıl sonu başarı notunun %40’ı toplanır. Bu toplam 60’dan fazla olursa sınıfı geçmiş sayılır.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde kadavra bulunmaktadır. AKD Tıp Fakültesi ülkemizdeki ilk akredite fakültelerden biridir. 2017 yılında 6 yıllığına tekrar akredite edilmiştir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60 (yıl içi %60 + yıl sonu %40)
KadavraVar
AkreditasyonAkredite (2023’e kadar)

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 316 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 201 profesör, 62 doçent, 53 doktor öğretim üyesi.

AKD Tıp Fakültesinin toplamda 267 kontenjanı vardır. Bu kontenjanlardan 7 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 500,463 iken, sıralaması 5,813’dür.

2018 yılında AKD Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 534,285‘dİr.

Akdeniz Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları; temel bilimler 49,44547, klinik bilimler; 49,58278’dir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı316
Profesör201
Doçent62
Doktor öğretim üyesi53
Toplam öğrenci kontenjanı267
Okul birincisi kontenjanı7
Taban puanı (2018)500,463
Taban sıralaması (2018)5,813
Tavan puanı (2018)534,285
TUS temel bilimler ortalaması (2017)49,445
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)49,582

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastanesi ile yan yana bulunmaktadır. Tıp Fakültesi ve hastanesi Antalya şehir merkezinde bulunmaktadır. Fakültenin konumu denize 10 dakika mesafededir.

Akdeniz ilinde pek çok devlet yurdu ve özel yurt bulunmaktadır. Antalya’da 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları 700 ila 1500 TL arasında değişmektedir.

AKD Tıp’da entegre eğitim sistemi ve probleme dayalı öğretim sistemi birlikte bulunmaktadır. Bu özelliği itibariyle ülkemizde sayılı birkaç fakülteden biridir. Eğitim dili %100 Türkçedir. İsteyen öğrencilere bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

Antalya pek çok özelliği ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Avrupa’nın sayılı tatil beldelerinden biridir, sosyal ve kültürel imkanları oldukça fazladır.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. Transplantasyon konusununda ülkemizin en önde gelen Tıp Fakültelerinden biridir. Özellikle kol – bacak ve yüz nakilleri ile bir dönem ülke gündemini fazlaca meşgul etmiştir.
  2. Bir dönem Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk 3 yıllık teorik eğitimi Akdeniz Tıp içerisinde verilmekteyfi. Bu yüzden ilk 3 yılındaki amfiler son derece kalabalıktı. Çok fazla öğrenci, çok fazla ses, niteliği azalan teorik eğitimi.
  3. Her geçen gün artan kontenjanları nedeniyle öğrencilerinin memnuniyetini gün geçtikçe azaltan fakültedir. Bir dönemim parmakla gösterilen fakültesi şu anda Antalya’da kurulu olduğu için avantajlıdır.
  4. Öğretim görevlisi sayısı diğer pek çok fakülteden fazladır, muhtemelen en fazla 5 fakülte arasındadır. En fazla profesöre sahip fakültelerden biridir.
  5. Medyadaki Akdeniz Tıp güzellemelerine inanarak seçim yapmayın. O cerrahileri yapan bölüm plastik cerrahi. Plastik cerrahi ise bu okulda sadece 2 hafta. İki haftalık staja kanıp da 6 yıllık fakülte hayatını tercih etmeyin.
  6. Birçok özelliği ile ülkemizin en iyi Tıp Fakültelerinde biridir. Laboratuvar ve kadavra imkanı çok fazladır, hoca sayısı konusunda hiçbir problemi yoktur, fiziki şartları oldukça iyidir. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz. (Biraz zor sadece.)

AKD Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi iletişim adresleri şunlardır:

Web http://tip.akdeniz.edu.tr/
Telefon numaraso+90 242 249 69 00
Fax+90 242 249 69 03
Mailtipogrenci@akdeniz.edu.tr
Fakülte hakkındahttp://tip.akdeniz.edu.tr/fakulte-hakkinda/

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir