Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Akdeniz bölgesin turistik şehirlerinden biri olan Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Son yıllarda kurulan Tıp Fakültelerinden biridir.

Devlet üniversitesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim verecektir. Antalya ilindeki ikinci devlet üniversitesi Tıp Fakültesidir. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi diğeridir.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün detayları bulabileceksiniz. Hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi tüm bilgiler, sıralama, puan, öğrenci yorumları

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2015 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde kurulmuştur. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Fakülte isminin kısaltılışı ALKÜ Tıp‘dır ve çeşitli yerlerde bu isimle anılmaktadır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçedir. Bu Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, fakülteye direk 1.sınıftan başlanmaktadır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Bu bilgileri tablo halinde kısaca:

Tıp Fakültesi adıAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıALKÜ Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAntalya (Alanya)
Kuruluş yılı2015
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminde devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’nine devam edilmelidir.

ALKÜ Tıp Fakültesinde ders geçme notu 60‘dır. Sınıfı geçmek için yıl içi başarı notunun %60’ı ve yıl sonu başarı notunun %40’ı toplanır. Bu toplam 60’dan fazla olursa sınıfı geçmiş sayılır. Bu fakültede finalsiz geçmek mümkündür. Komite ortalamalarının 85’in üstünde olması durumunda finalsiz geçiş hakkı tanınmaktadır.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 adet kadavra bulunmaktadır. ALKÜ Tıp Fakültesi aktedite fakültelerden biri değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraVar
AkreditasyonAkredite değil

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesinde 44 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 2 profesör, 3 doçent, 39 doktor öğretim üyesi.

ALKÜ Tıp Fakültesinin toplamda 82 kontenjanı vardır. Bu kontenjanlardan 2 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 474,618 iken, sıralaması 13,791’dür.

2018 yılında ALKÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 494,553‘dİr.

Alaaddin Keykubat Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları yoktur. İlk mezunlarını 2021 yılında verecektir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı44
Profesör2
Doçent3
Doktor öğretim üyesi39
Toplam öğrenci kontenjanı82
Okul birincisi kontenjanı2
Taban puanı (2018)474,618
Taban sıralaması (2018)13,791
Tavan puanı (2018)494,553
TUS temel bilimler ortalaması (2017)
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajyerlik ve internlik eğitimi Alanya Eğitim ve Araştırma hastanesinde verilmektedir. Hastane ile Tıp Fakültesi arası otobüsle 10 dakika kadar sürmektedir. Denize mesafe ise ortalama olarak 5 dakika sürmektedir.

Alanya’da devlet yurtları ve özel yurtlar bulunmaktadır. Alanya’da bulunan 2+1 ve 3+1 evlerin kiralık fiyatları 750 – 1500 TL arasında değişmektedir.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015 yılında kurulmuş ve eğitiminin ilk birkaç yılını Akdeniz Tıp Fakültesi içerisinde almıştır. 2017 yılında kendi eğitim binasına taşınmıştır. Klinik eğitimini Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde verilmektedir.

ALKÜ Tıp’da uygulanan eğitim sistemi entegre sistemdir. Eğitim dili %100 Türkçedir. Sosyal imkanlar yönyle oldukça zengin bir yerleşime sahiptir.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. 2015 yılında kurulan ve kısa sürede kendi fakültesine taşınan Tıp Fakültesidir. 2 yıl içerisinde eğitim binası kuruldu ve gerekli yeterlilikleri sağlayarak 2017 yılında Alanya’ya taşındı.
  2. Tıp Fakültesi hastanesi için Alanya Devlet Hastanesi dönüştürülerek Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını almıştır.

ALKÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi iletişim adresleri şunlardır:

Web https://tip.alanya.edu.tr/
Telefon numarası0 242 510 61 35
Fax0 242 510 61 39
Mailtip@alanya.edu.tr
Fakülte hakkındahttps://tip.alanya.edu.tr/fakulte/tarihce

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir