Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Adıyaman ilinde bulunmaktadır. ADYÜ bir devlet üniversitesidir. Kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim sunmaktadır.

Türkiye’deki Tıp Fakülteleri adlı bilgilendirme serimizin bu yazısında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün bilgileri sizlere sunacağız. ADYÜ Tıp Fakültesi ne zaman kuruldu, öğretim üyesi sayısı, TUS başarısı, taban ve tavan puanları gibi bütün detayları ve açıklamaları bu yazıda bulabileceksiniz.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi, ADYÜ Tıp Fakültesi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi | ADYÜ Tıp Fakültesi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2008 yılında kurulmuştur. Adıyaman ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Adıyaman Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Tıp Fakültesinin isminin kısaltılışı ADYÜ Tıp‘tır ve pek çok yerde bu isimle anılmaktadır.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçedir. ADYÜ Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Fakülteye direk 1.sınıftan başlanıyor. Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim ve sınav sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Düzenli olması açısından bu bilgileri bir de tablo olarak görelim:

Tıp Fakültesi ismiAdıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi isminin kısaltılışıADYÜ Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAdıyaman
Kuruluş yılı2008
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim ve sınav sistemi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %75’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmeniz gerekiyor. Bu oranlar en az olarak belirlenmiştir.

ADYÜ Tıp Fakültesinde geçme notu 60‘dır. ADYÜ Tıp’da kadavra bulunup bulunmadığı konusunda net bir bilgi edinemedik (Bilgi eklenecek). Ulusal Tıp akreditasyonu belgesine sahip bir fakülte değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraBilgi eklenecek*
AkreditasyonAkredite değil

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde 100 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim üyesi dağılımı şöyledir; 11 profesör, 10 doçent, 79 doktor öğretim üyesi.

ADYÜ Tıp’ın toplamda 123 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 3 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 462,068 iken, sıralaması 18.828‘dir.

2018 yılında ADYÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 499,978’dür.

Adıyaman Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları; temel bilimler 41,984, klinik bilimler; 42,272’dir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı100
Profesör11
Doçent10
Doktor öğretim üyesi79
Toplam öğrenci kontenjanı123
Okul birincisi kontenjanı3
Taban puanı (2018)462,068
Taban sıralaması (2018)18,828
Tavan puanı (2018)499,978
TUS temel bilimler ortalaması41,984
TUS klinik bilimler ortalaması42,272

Adıyaman Üniversitesi  Tıp Fakültesi, hastane ile birlikte bulunmaktadır. Tıp Fakültesi Adıyaman şehri içerisindedir. ADYÜ Tıp, şehir merkezine çok yakındır. Şehir merkezine uzaklığı 3.3 km’dir. Araç ile ulaşım 5-10 dakika arasındadır.

Şehirde birçok KYK yurdu bulunmaktadır. Özel yurt olanakları mevcuttur. Özel yurt fiyatları değişkenlik göstermektedir. Yıllık 5.000 ila 10.000 TL arasında yurt fiyatları mevcuttur.

Adıyaman şehrinde 2+1 ve 3+1 ev fiyatları 600 TL ile 1.100 TL arasında değişiklik göstermektedir.

ADYÜ Tıp’ta hazırlık eğitimi yoktur. Eğitim dili %100 Türkçedir. Adıyaman Tıp Fakültesinde geçme notu 60’dır.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. Daha önce başka bir fakülte içerisinde eğitim verilirken, 2014 yılında Adıyaman ilinde eğitim vermeye başlayan fakültedir. Şehrin öğrenciye yönelik olanaklarının kısıtlı olması ve Tıp öğrencisinin zaten pasif olması dolayısıyla sıkıcı bir eğitim yaşanır.
  2. Öğretim görevlisi sayısı kısıtlı olan bir fakülte. Bu açığı yardımcı doçent alımı ile kapatmaya çalışıyor üniversitemiz. Şu an için diyemem belki ama gelecek için umutluyum.

ADYÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında daha fazla bilgi almak için şu iletişim adreslerini kullanabilirsiniz:

Web http://tipfakultesi.adiyaman.edu.tr/
Telefon numaraso0 (416) 223 16 90
Fax0 (416) 223 16 93
Mail*
Fakülte hakkındahttp://tipfakultesi.adiyaman.edu.tr/Fakultemiz/Hakkinda

Bu bilgilendirme yazısı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

ADYÜ Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir