Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Anadolu bölgesi şehirlerinden biri olan Aksaray ilinde bulunmaktadır. Son yıllarda kurulan Tıp Fakültelerinden biridir. Bir devlet üniversitesi Tıp Fakültesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim imkanı sunar.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu yazıda, Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında merak edilen tüm detaylar yer almaktadır.

Aksaray Tıp Fakültesi (ASÜ Tıp) hangi yıl kuruldu, kaç öğretim görevlisi var, hazırlık sınıfı var mı, TUS başarısı nasıldır, taban puanı ve öğrenci sıralaması kaçtır, kaç kontenjanı var gibi soruların kapsamlı yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi puanları, sıralaması ve öğrenci yorumları

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2015 yılında kurulmasına karar verilmiş ve 2017 yılında ilk defa öğrencilerini almıştır. Eğitiminin ilk 3 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi içerisinde olacaktır.

Aksaray Tıp Fakültesi bir devlet üniversitesidir. Orta anadolu şehirlerinden biri olan Aksaray ilinde kurulmuştur. Fakülte isminin kısaltılışı ASÜ Tıp‘dır.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretim dili Türkçedir. ASÜ Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur. Bu fakülteye yerleşirseniz 1.sınıftan eğitim almaya başlayacaksınız.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi entegre eğitim sistemidir. (Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi içerisinde eğitim verilmektedir.)

ASÜ Tıp bilgileri tablo halinde şöyledir:

Tıp Fakültesi adıAksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıASÜ Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAksaray
Kuruluş yılı2017
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminde diğer fakültelerde olduğu gibi devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %70’ine, pratik ve klinik derslerin %80’nine devam edilmesi gerekmektedir.

ASÜ Tıp Fakültesinde sınav geçme notu 60‘dır. Entegre eğitim sisteminde komite sistemi ile sınavlar yapılır ve geçme notu üzerinde almanız gerekir.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde kadavra bulunmaktadır. (Meram Tıp Fakültesinde kadavra bulunmaktadır.) ASÜ Tıp Fakültesi akredite fakültelerden değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraVar (Meram Tıp’da)
AkreditasyonAkredite değil.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde 25 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 3 profesör, 0 doçent doktor, 22 doktor öğretim üyesi.

ASÜ Tıp Fakültesinin toplamda 31 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan sadece 1 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 471,13504 iken, sıralaması 15,131’dir.

2018 yılında ASÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 492,93575‘dİr.

Aksaray Tıp Fakültesiiçin ortalama TUS puanı bulunmamaktadır. İlk mezunlarını 2023 yılında verecektir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı25
Profesör3
Doçent0
Doktor öğretim üyesi22
Toplam öğrenci kontenjanı31
Okul birincisi kontenjanı1
Taban puanı (2018)471,13504
Taban sıralaması (2018)15,131
Tavan puanı (2018)492,93575
TUS temel bilimler ortalaması (2017)
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)

Aksaray Tıp Fakültesi 2017 yılında kurulmuş ve eğitiminin ilk 3 yılını Konya ilindeki Meram Tıp içerisinde verecektir. Planlamaya göre 3 yıl sonra Aksaray ilinde eğitim vermeye başlayacaktır.

Konya ilinde pek çok devlet ve özel yurt bulunmaktadır. Konya’da 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları 700 ila 1300 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Aksaray Tıp, eğitim olarak entegre sistemi benimsemiştir. Sonraki yıllarda da muhtemelen bu sistem ile eğitim verecektir. Eğitim dili %100 Türkçedir.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. İrili ufaklı şehirlerin fakültelerine Tıp fakültesi kurma huyunun sonucunda eğitime başlayan fakültelerden biridir. 400 binlik bir şehir. Sözde 3 yıl Konya’da eğitim verip sonra Aksaray’a geri dönülecek. Böyle başlayan fakültelerden bazıları 10 yıl bile orada kalıyor. Geri dönülse dahi çok az hocasıyla ne yapacağı belli değil.
  2. İyi Tıp’lardan biri olan Meram Tıp içerisinde kurulması iyi oldu. Ankara’ya verilmemesi, niteliği iyi bir diğer şehire verilmesi belki de öğrenciler için çok iyi bir şans oldu. Umarım fakülte geri döndüğünde iyi bir eğitim süreci ile devam eder.

ASÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi iletişim adresleri şunlardır:

Web https://tip.aksaray.edu.tr/
Telefon numaraso0382 288 29 00
Fax
Mailtip@aksaray.edu.tr
Fakülte hakkındahttps://tip.aksaray.edu.tr/Tarihce

Bu yazı Doktor Bun tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.ulaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir