Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege bölgesinde bulunan Afyonkarahisar ilinde bulunmaktadır. Bir devlet üniversitesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim verecektir.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün detayları bulabileceksiniz. AFSÜ Tıp hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi | Taban punaları, sıralaması, öğrenci yorumları

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1998 yılında kuruluşuna başlanılan ve 2002 yılında eğitim vermeye başlayan fakültedir. Afyonkarahisar ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi bir devlet üniversitesidir. Bu fakültenin isminin kısaltılışı AFSÜ Tıp‘tır, çeşitli yerlerde bu isimle anılmaktadır.

Son yıllarda üniversiteler için çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerden biri de Afyon ilinde olmuştur. Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinden ayrılarak kurulan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi eğitime başlamıştır.

Tıp Fakültesi ise 2018 yılında Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine geçmiştir. Eğitim ve öğretiminde bir değişikli olmasa da, isminde bir değişiklik olmuştur.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçedir. Bu Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, eğitim 1.sınıftan başlamaktadır. AFSÜ Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Bu bilgileri tablo halinde kısaca görelim:

Tıp Fakültesi adıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıAFSÜ Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAfyonkarahisar
Kuruluş yılı2002
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmelisiniz.

AFSÜ Tıp Fakültesinde geçme notu 60‘dır. AFSÜ Tıp’da kadavra bulunmaktadır. Ulusal Tıp akreditasyonu belgesine sahip değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraVar
AkreditasyonAkredite değil

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde 110 öğretim görevlisi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 22 profesör, 19 doçent, 69 doktor öğretim üyesi.

AFSÜ Tıp’ın toplamda 175 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 5 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 470,858 iken, sıralaması 15.241‘dir.

2018 yılında AFSÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 487,431’dür.

Afyonkarahisar Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları; temel bilimler 48,465, klinik bilimler; 48,822’dir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı110
Profesör22
Doçent19
Doktor öğretim üyesi69
Toplam öğrenci kontenjanı175
Okul birincisi kontenjanı5
Taban puanı (2018)470,858
Taban sıralaması (2018)15,241
Tavan puanı (2018)487,431
TUS temel bilimler ortalaması (2017)48,465
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)48,822

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, üniversitenin ana kampüsünden ayrı olarak yerleşmiştir.  Tıp Fakültesi, hastane ile birlikte bulunmaktadır. AFSÜ Tıp Fakültesinin Afyon şehir merkezine uzaklığı otobüs ile 15 dakikadır.

Afyon şehrinde birçok devlet ve özel yurt bulunmaktadır. Özel yurt fiyatları 5.000 ila 10.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Afyon şehrinde 2+1 ve 3+1 ev kiraları 600 ila 1.100 TL arasında değişmektedir.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde her iki yılda bir ulusal Tıp öğrenci kongresi yapılmaktadır.

Afyon Tıp Fakültesinde entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bazı noktalarda PDÖ eğitimi de uygulanabilmektedir. AFSÜ Tıp, akreditasyon belgesine sahip değildir.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili %100 Türkçedir. Hazırlık eğitimi bulunmamaktadır. Anatomi laboratuvarında kadavralar bulunmaktadır.

AFSÜ Tıp’da geçme notu 60’dır. Finalsiz geçmek mümkündür. Finalsiz geçme notu 80‘dir.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. İyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Hocalarıyla ve asistanlarla iletişimin güzel olduğu bir fakültedir. Kütüphane, okuma salonu ve kantin gibi fiziksel şartlar öğrenciyi tatmin etmektedir. Öğrenci yanlısı hocalarıyla her yıl gelişim gösteren okulumdur. Şehirden memnun kalacağınızı garanti edemem.
  2. İnternette yer alan yorumların çoğu yanıltıcı. Eğitimi kaliteli deniyor ama bir sürü insan bütünlemeye kalıyor, çoğu sınıf tekrarı yapmak zorunda. Temel tıpta her öğrenci biliyor ki fakültemiz yetersiz. Özellikle stajlarda hocalarımız kafalarına göre sözlü yapıyor. Doğru düzgün bilgi vermeden asistanlık düzeyinde sözlü yapılıyor.
  3. Gelişime açık bir üniversite ve Tıp Fakültesi. Ancak şu anki hoca kadrosu kesinlikle yetersiz. Yönetim kadrosu iyi niyetli ancak bu da bir yere kadar sonuç verebilir.
  4. İnternliğinin zor olduğunu düşündüğüm fakültedir. İnternin olmadığı yerde hiçbir şekilde iş yetişmiyor veya bitmiyor. Eğitim vermek yerine angarya ile uğraştıran fakültelerden bir diğerdir.

AFSÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Aşağıdaki tabloda iletişim adresleri yer almaktadır:

Web http://tip.afsu.edu.tr/
Telefon numarası0 272 246 33 01
Fax0 272 246 33 00
Mailakutip@aku.edu.tr
Fakülte hakkındahttp://tip.afsu.edu.tr/genel-bilgiler/

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir