Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege bölgesinde bulunan Aydın ilinde yer almaktadır. Bir devlet üniversitesidir. Bu fakülteyi kazandığınız takdirde ücretsiz eğitim alacaksınız.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün detaylar yer almaktadır. Adnan Menderes Tıp (ADÜ Tıp) hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, ADÜ Tıp, taban puanları, yorumları,sıralaması

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1998 yılında Aydın ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Abant İzzet Baysal Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Fakültenin isminin kısaltılışı ADU Tıp‘tır, kısaltmalarda bu isim kullanılmaktadır.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim ve öğretim dili Türkçedir. ADU Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, fakülteye direk 1.sınıftan başlanacaktır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Bu bilgileri tablo halinde görelim:

Tıp Fakültesi adıAydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıADU Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAydın
Kuruluş yılı1998
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre (komite) eğitim sistemi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminde devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmelisiniz.

ADU Tıp Fakültesi eğitiminde ders geçme  notu 60‘dır. 2015 yılında finalsiz geçme kaldırılmıştır. Kurul sınavlarının %40’ı ve final sınavının %60’ı toplanarak yıl sonu değerledirmesi yapılmaktadır.

Adnan Menderes Tıp Fakültesinde  kadavra bulunmamaktadır. Bu fakülte UTEAK tarafından verilen Tıp Fakültesi akreditasyonuna sahip değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60 (Kurulların %40’ı, finalin %60’ı toplanır)
KadavraBulunmuyor
AkreditasyonAkredite değil

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde 233 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 109 profesör, 42 doçent, 82 doktor öğretim üyesi.

ADU Tıp Fakültesinin toplamda 226 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 6 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 478,059 iken, sıralaması 12.548‘dir.

2018 yılında ADU Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 502,334‘dür.

Bolu Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları; temel bilimler 48,16338, klinik bilimler; 48,288’dir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı233
Profesör109
Doçent42
Doktor öğretim üyesi82
Toplam öğrenci kontenjanı226
Okul birincisi kontenjanı6
Taban puanı (2018)478,059
Taban sıralaması (2018)12,548
Tavan puanı (2018)502,334
TUS temel bilimler ortalaması (2017)48,163
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)48,288

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastanesi ile birlikte bulunmaktadır. Tıp Fakültesi Aydın şehri içerisindedir. Şehir merkezine uzaklığı otobüsler ile 10-15 dakikadır.

Aydın ilinde birçok devlet ve özel yurt bulunmaktadır. Aydın şehrinde 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları 600 ila 1000 TL arasında değişmektedir.

Aydın şehrinin Ege Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Deniz kıyısı şehir merkezinden otobüsle 1 saat uzaktadır. Kuşadası ve Didim gibi iki tatil beldesine sahiptir.

Tıp Fakültesi binası iktisat fakültesiyle birliktedir. ADU Tıp’da entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. İngilizce hazırlık eğitimi yoktur ve eğitim dili %100 Türkçedir.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. Ülkemizdeki diğer üniversite fakülteleri hastanede intern doktorlarına ücretsiz yemek sağlar. Nöbete kalırken bizi aç bırakan fakültedir burası. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi intern doktorları hala yemeğe para ödemektedir.
  2. İntern maaşı problemleri ve internlere ücretli yemek vermesi nedeniyle, yıllardır belirli zamanlarda gündem olan ülkemizin batı yakasındaki fakültelerden biridir.
  3. Temel bilim hocalarının öğrenciler ile muhabbeti oldukça iyidir. Deyim yerindeyse birçok zaman ailemi ortamı var gibidir.
  4. Bir saatlik mesafede İzmir gibi bir ilin bulunuyor olması nedeniyle cerrahi bilimlerde bir türlü gerekli ilerlemeyi sağlayamıyor. Temel ve klinik bilimlerde ise yeterlidir.
  5. Küçük üniversite olması avantajdır. Hocalarımızı her an her yerde bulabilirsiniz. Adnan Menderes Tıp Fakültesi son yıllarda yeni binasına taşınmıştır. Eğitim koşulları iyi düzeydedir şu anda.

ADÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi iletişim adresleri şunlardır:

Web http://www.akademik.adu.edu.tr/fakulte/med/default.asp
Telefon numaraso0 (256) 212 18 50 / 213 25 37
Fax0 (256) 212 01 46
Mailtip@adu.edu.tr
Fakülte hakkındahttp://www.akademik.adu.edu.tr/fakulte/med/default.asp?idx=313638

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir