Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karadeniz bölgesin batı bölgesinde bulunan Bolu ilinde bulunmaktadır. Bir devlet üniversitesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim sunmaktadır.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün detayları bulabileceksiniz. Hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2003 yılında Bolu ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Abant İzzet Baysal Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Bu fakültenin isminin kısaltılışı BAİBÜ Tıp‘tır, çeşitli yerlerde bu isimle anılmaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçedir. Bu Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, fakülteye direk 1.sınıftan başlanacaktır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitim sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Bu bilgileri tablo halinde kısaca sizinle paylaşayım:

Tıp Fakültesi adıBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıBAİBÜ Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilBolu
Kuruluş yılı2003
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %75’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmeniz gerekiyor.

BAİBÜ Tıp Fakültesinde geçme notu 60‘dır. BAİBÜ Tıp’da kadavra bulunmaktadır. Ulusal Tıp akreditasyonu belgesine sahip değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraVar
AkreditasyonAkredite değil

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde 117 öğretim görevlisi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 33 profesör, 29 doçent, 55 doktor öğretim üyesi.

BAİBÜ Tıp’ın toplamda 144 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 4 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 476,00967 iken, sıralaması 13.307‘dir.

2018 yılında BAİBÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 493,39023’dür.

Bolu Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları; temel bilimler 49, 233, klinik bilimler; 49,277’dir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı117
Profesör33
Doçent29
Doktor öğretim üyesi55
Toplam öğrenci kontenjanı144
Okul birincisi kontenjanı4
Taban puanı (2018)476,009
Taban sıralaması (2018)13,307
Tavan puanı (2018)493,390
TUS temel bilimler ortalaması (2017)49,233
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)49,277

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Tıp Fakültesi, hastane ile birlikte bulunmaktadır. Tıp Fakültesi Bolu şehri içerisindedir ancak merkeze uzaklığı otobüs ile 25 dakika kadardır.

Şehirde birçok KYK yurdu bulunmaktadır. Özel yurt olanakları mevcuttur. Özel yurt fiyatları yıllık 5.000 ila 10.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Bolu şehrinde 2+1 ve 3+1 ev fiyatları 650 TL ile 1.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

AİBÜ Tıp’ta hazırlık eğitimi yoktur. İlk yıl okutulacak zorunlu İngilizce eğitimi için muafiyet sınavı bulunmaktadır. Eğitimi %100 Türkçedir.

Bolu Tıp Fakültesinde geçme notu 60’dır. Finalsiz geçme vardır, finalsiz geçme notu 80‘dir.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. Öğrencilerinin çoğu Ankara ve İstanbul’dan gelmektedir. Bir yıl okuyup geçiş yapmayı düşünen bu öğrencilerin çoğu, isteğini başaramaz. Sosyal olanakları zayıftır ancak büyük şehirlere yakın olması büyük avantajdır.
  2. 2003 yılında kurulmuş olmasına rağmen özellikle cerrahi bölümlerde asistan açığı bulunmaktadır. Yeni bir Tıp Fakültesi olsa da gelişimi yavaştır.
  3. Eski ismi “Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi”dir. 2018 yılında isminin başına “Bolu” eki getirilmiştir. Eskiden tercih listesinin ilk sırasında bulunmasına karşın, Bolu eki getirildikten sonra aşağı sıralamalara düşmüştür.
  4. Öğrencilerini TUS’a teşvik eden fakültelerden biridir. İnternlik eğitimi zor değildir, hatta söylemesi ayıp oldukça kolay bile denebilir.

BAİBÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Aşağıdaki tabloda iletişim adresleri yer almaktadır:

Web http://aibutip.ibu.edu.tr/
Telefon numaraso+90-374 253 46 56 / 3000
Fax+90-374 253 45 59
Mailaibutipdekanlik@ibu.edu.tr
Fakülte hakkındahttp://tip.ibu.edu.tr/fakuelte/hakk-nda

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

BAİBÜ Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

2 Comments

    1. Doktor Bun Post author Yorum Ekle

      Sıralamanız için iyi denebilecek bir çok fakülte var. Bolu Tıp’da bunlardan biri olabilir. Meram, İnönü, Gaziantep gibi köklü Tıp Fakültelerini de değerlendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir