Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi, Doğu Anadolu bölgesinin en doğusunda bulunan Ağrı ilinde kurulmuştur. Yeni kurulmuş bir devlet üniversitesidir ve kazanıldığı takdirde ücretsiz eğitim verecektir.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  Tıp Fakültesi hakkında bütün detayları bulabileceksiniz. AİÇÜ Tıp hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi puanları, sıralaması ve öğrenci yorumları

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2018 yılında kurulmuştur. En son kurulan Tıp Fakültelerinden biridir. Ağrı ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi bir devlet üniversitesidir. Bu fakültenin isminin kısaltılışı AİÇÜ Tıp‘tır, çeşitli yerlerde bu isimle anılmaktadır.

AİÇÜ 2018 yılında ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Şu anda Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim vermektedir. Üç yıl içinde eğitimin Ağrı iline taşınması planlanmaktadır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçedir. Bu Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, eğitim 1.sınıftan başlamaktadır. Eğitimi şu anda Atatürk Tıp’ın eğitimi içerisinde verilmektedir. Burada yer alan pek çok bilgi Atatürk Tıp’ın özelliklerini içermektedir. AİÇÜ Tıp Fakültesinde uygulanacak eğitim sistemi, entegre (komite) eğitim sistemidir.

Bu bilgileri tablo halinde kısaca görelim:

Tıp Fakültesi adıAğrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıAİÇÜ Tıp Fakültesi
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAğrı
Kuruluş yılı2018
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre eğitim sistemi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Teorik derslerin %75’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmelisiniz.

AİÇÜ Tıp Fakültesinde geçme notu 60‘dır. AİÇÜ Tıp’da kadavra bulunmamaktadır. (Atatürk Ü. Tıp Fakültesinde kadavra bulunmaktadır) Ulusal Tıp akreditasyonu belgesine sahip değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraYok (AtaÜni’de bulunmaktadır)
AkreditasyonAkredite değil

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında yeterince ÖSYM verisi bulunmamaktadır. Öğretim görevlisi sayısı paylaşılmamıştır. Şu anda başka bir üniversite çatısı altında eğitim verdiği için yeterince öğretim görevlisi bulunmaktadır.

AİÇÜ Tıp’ın toplamda 21 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 1 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 462,361  iken, sıralaması 18,719‘dur.

2018 yılında AİÇÜ Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 483,936‘dIr.

Ağrı İbrahim Çeçen Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları hakkında bir veri bulunmamaktadır. Öğrencileri ilk olarak 2024 yılında TUS’a girecektir.

Toplam öğretim görevlisi sayısıÖSYM verisi yok
Profesör
Doçent
Doktor öğretim üyesi
Toplam öğrenci kontenjanı21
Okul birincisi kontenjanı1
Taban puanı (2018)462,361
Taban sıralaması (2018)18,719
Tavan puanı (2018)483,936
TUS temel bilimler ortalaması (2017)
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)

Yazının önceki bölümlerinde birkaç defa belirttiğim üzere, İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018 yılında kurulmuştur. Bu fakültenin öğrencileri şu anda Erzurum’da eğitim görmektedir. Birkaç yıl içinde Ağrı Tıp Fakültesinin fiziki ve donanımsal şartları sağlandığında Ağrı ilinde eğitim verecektir.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesi içine Tıp Fakültesi kurulacaktır. Bu yerleşke Ağrı şehir merkezine otobüs ile 10-15 dakika mesafededir.

Ağrı şehrinde pek çok özel yurt ve devlet yurdu bulunmaktadır. Nispeten ucuz bir şehir olan Ağrı’da 2+1 ve 3+1 ev kiraları 450 – 750 TL arasında değişmektedir.

Bu fakültenin en büyük özelliklerinden biri, fakülteye yerleşen tüm öğrencilere İbrahim Çeçen Vakfı tarafından karşılıksız burs verilmesidir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesini ilk 10.000 öğrenci arasından tercih edenlere 2 burs verilmektedir. 2018 yılında kurulmasına rağmen yerleştirme puanına göre 7 tane Tıp Fakültesini geride bırakmıştır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitimi %100 Türkçe olarak belirlenmiştir. Bu fakültede entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. 2018 yılında kurulan fakülte. Her yere Tıp Fakültesi kurulmuşken Ağrı’ya da kurulmuş oldu. Ağrı şehri total olarak 550.000 nüfusa sahiptir ve ülkemizin en doğu ucunda bulunmaktadır. İran ile sınırdır. Ülkemizin önde gelen zenginlerinden biri olan İbrahim Çeçen tarafından desteklenen bir üniversitedir. IC Vakfı tarafından pek çok öğrenciye burs sağlanıyor. Üniversite fiziki açıdan oldukça iyidir ancak alması gereken çok yol vardır.
  2. Burs veriyor. Karşılıksız hem de. İlk 10.000’de yerleşen öğrencilere 2 burs veriyor. Burs tutarı öğrenim kredisiyle aynı miktardadır.
  3. Yeni nesil Tıp Fakültelerinden bir diğeridir. İmkanlar ve burslar yönüyle avantajlı olsa da, yeni bir fakültenin her zaman çok büyük eksikleri vardır.
  4. Şuanda Atatürk Tıp Fakültesine bağlı olarak eğitim veriyor. Sonraki yıllarda Ağrı’ya taşınacaktır ancak bu sürenin ne zaman olacağı belli değildir. Çok uzun süreceğini düşünüyorum. Erzincan Tıp’da şuanda Atatürk Tıp’a bağlı eğitim görüyor.

AİÇÜ Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Aşağıdaki tabloda iletişim adresleri yer almaktadır:

https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=41485&bid=500&tid=13
Telefon numarası0472 215 10 96
Faks
Postabuyamer@agri.edu.tr
Fakülte hakkındahttps://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=1160&bid=500&tid=5

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

2 Comments

    1. Doktor Bun Post author Yorum Ekle

      Burs olanağı tamamen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından belirlenmektedir. Verilecek burslar İbrahim Çeçen Vakfı tarafından finanse edilmektedir ve planlanmaktadır. Tercih vereceğiniz dönemde üniversitenin web sayfası üzerinden bildirimleri takip etmelisiniz.

      Muhtemelen gelecek yıllarda da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih edecek tüm öğrencilere burs verilecektir. Burslar başarı düzeyi korunduğu sürece devamlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir