Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi | TÜM BİLGİLER

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karadeniz bölgesinde bulunan Amasya ilinde yer almaktadır. 2017 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesi Tıp Fakültesidir. Bu fakülteyi kazandığınız takdirde ücretsiz eğitim alacaksınız.

Doktor Bun tarafından hazırlanan bu bilgilendirme yazısında, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bütün detaylar yer almaktadır. Amasya Tıp  hangi yılda kuruldu, kaç öğretim üyesi vardır, hazırlık eğitimi var mıdır, TUS başarısı nasıldır, taban puanı kaçtır ve kaç öğrenci alıyor gibi soruları bu yazıda bulabileceksiniz.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi tüm bilgiler, sıralama, puan, öğrenci yorumları

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2017 yılında Amasya ilinde kurulmuş bir Tıp Fakültesidir. Son yıllarda kurulan bir diğer Tıp Fakültesidir. Amasya Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Fakültenin isminin kısaltılışı Amasya Tıp‘dır.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim ve öğretim dili Türkçedir. Amasya Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı yoktur, fakülteye direk 1.sınıftan başlanmaktadır.

Amasya Tıp Fakültesi, kendi fakültesi ve hastanesi inşa edilene kadar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi içerisinde eğitim verecektir. Bu yüzden eğitim sistemi olarak entegre eğitimi kullanacaktır.

Bu bilgileri tablo halinde görelim:

Tıp Fakültesi adıAmasya Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi adının kısaltılışıAmasya Tıp
Üniversite statüsüDevlet üniversitesi
Bulunduğu ilAmasya
Kuruluş yılı2017
Eğitim diliTürkçe
Hazırlık SınıfıYok
Eğitim sistemiEntegre (komite) eğitim sistemi

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminde her fakültede olduğu gibi devam zorunluluğu vardır. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’nine devam etmelisiniz.

Amasya Tıp Fakültesi eğitiminde ders geçme  notu 60‘dır. Tüm eğitimi OMÜ Tıp ile birliktedir. OMÜ Tıp ile birlikte eğitim görmektedir.

Amasya Tıp Fakültesinde kendisine ait  kadavra bulunmamaktadır. Ancak OMÜ Tıp fakültesinde kadavra bulunduğu için anatomi derslerinde kadavra vardır. Bu fakülte UTEAK tarafından verilen Tıp Fakültesi akreditasyonuna sahip değildir.

Devam ZorunluluğuVar
Geçme Notu60
KadavraYok
AkreditasyonAkredite değil

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesinde 42 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim görevlisi dağılımı şöyledir; 6 profesör, 1 doçent, 35 doktor öğretim üyesi.

Amasya Tıp Fakültesinin toplamda 31 kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanlardan 1 tanesi okul birincileri için ayrılmıştır. 2018 yılında Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen en son sıralamalı öğrencinin puanı 471,734 iken, sıralaması 14,900‘dür.

2018 yılında ADU Tıp Fakültesine yerleşen en yüksek puanlı öğrencinin puanı 484,624‘dür.

Amasya Tıp Fakültesinde TUS puan ortalamaları şimdilik yoktur. İlk mezunlarını 2024 yılında verecektir.

Toplam öğretim görevlisi sayısı42
Profesör6
Doçent1
Doktor öğretim üyesi35
Toplam öğrenci kontenjanı31
Okul birincisi kontenjanı1
Taban puanı (2018)471,734
Taban sıralaması (2018)14,900
Tavan puanı (2018)484,624
TUS temel bilimler ortalaması (2017)
TUS klinik bilimler ortalaması (2017)

Amasya Tıp Fakültesi morfoloji binası inşa edilmektedir. Eğitiminin ilk yıllarını Samsun’da yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde verecektir. Temel yeterlilikler sağlandıktan sonra Amasya’ya geri dönecektir.

Eğitimin ilk yıllarını Samsun’da vereceği için burada Samsun hakkında birkaç cümle paylaşacağım. Samsun şehrinde pek çok devlet ve özel yurt yer almaktadır. 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları 700 ila 1300 Tl arasında değişmektedir.

Amasya şehri doğal güzelliği ile ünlü bir şehirdir. Sosyal imkanları çok yüksek olmasa da, tarihi ve coğrafi pek çok güzelliği bulunmaktadır.

Eğitim olarak OMÜ Tıp Fakültesini örnek alacaklar. Bu yüzden %100 Türkçe eğitim verecekler. Entegre sınav ve eğitim sistemi kullanılacaktır. İngilizce hazırlık eğitimi yoktur.

Benzer sıralamalara sahip diğer Tıp Fakülteleri:

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında Öğrenci Yorumları

Buradaki yorumlar, internetteki çeşitli sitelerden derlenmiştir. (Yorumlar üzerinde küçük değişiklikler yapılmıştır.) Bazı yorumlar Doktor Bun‘a ulaşan öğrenciler tarafından gönderilmiştir. (Fakülteniz hakkında yorum göndermek için iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.)

  1. 2017 yılında kurulmuş Tıp Fakültelerinden biridir. Eğitiminin ilk yıllarını Samsun’da verecektir. Aslında OMÜ Tıp gayet iyi bir fakültedir ancak Amasya’ya geri dönüldüğünde nasıl eğitim vereceğini hep beraber göreceğiz.
  2. İki yıldır öğrenci alıyor olsa da halen ne zaman kendi iline döneceği belli olmayan güzide bir ilimizin fakültesidir.

Amasya Tıp Fakültesi İletişim Adresleri

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi iletişim adresleri şunlardır:

Web https://tip.amasya.edu.tr/
Telefon numarası0 (358) 211 50 05 / 2154
Fax0 (358) 252 62 22
Mail
Fakülte hakkındahttps://tip.amasya.edu.tr/hakkimizda/tarihce

Bu yazı Doktor Bun tarafından hazırlanmıştır. Bilgilerin çoğunun doğru olduğunu ifade etsek de, tüm bilgilerin %100 doğru olduğunu garanti etmiyoruz. Lütfen kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayınız.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirme veya düzeltme yapmak için bizimle iletişime geçiniz. (Yorum bölümünden veya iletişim kutusu üzerinden.)

Diğer Tıp Fakülteleri hakkında bilgi almak için TÜRKİYE’DEKİ TIP FAKÜLTELERİ adlı yazı kategorisine bakabilirsiniz. Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına aradığınız her şeyi bu blogda bulabilirsiniz. Doktor Bun’u arkadaşlarınızla paylaşarak daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir