İzmir’deki Devlet ve Özel Tıp Fakülteleri | TAM LİSTE

AYT-TYT sınavları bittikten sonra pek çok öğrenci araştırma yapmaya başlar. Tıp Fakültesi tercih edecek öğrenciler için zorlu bir araştırma süreci başlar. Araştırma konularından biri de şehir şehir Tıp Fakülteleridir. Bu yazıda İzmir’deki devlet ve özel Tıp Fakülteleri nelerdir sorusuna yanıt bulacağız.

Ülkemizin en batı tarafında bulunan İzmir ili, nüfus olarak en kalabalık 3. şehirdir. Birçok özelliği ile ülkemizdeki en gözde şehirlerden biridir. İzmir’de Tıp Fakültesi okumak da bazı öğrencilerin hayalidir. İzmir’deki Tıp Fakülteleri ve detaylarına geçelim şimdi.

İzmir'deki Tıp Fakülteleri, İzmir'deki devlet ve özel Tıp Fakülteleri, izmirdeki tıplar

Blogumda benzer tarzda hazırladığım iki içerik bulunmaktadır. Ülkemizin nüfus olarak en büyük iki şehri olan İstanbul ve Ankara‘daki Tıp Fakültelerini aşağıdaki yazılara tıklayarak okuyabilirsiniz.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için İzmir’deki Tıp Fakültelerini devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler olarak ikiye ayıracağız. Bu fakültelere ait kısa bilgileri hemen aşağıda bulabilirsiniz.

İzmir’deki Devlet Üniversitesi Tıp Fakülteleri

İzmir’de ülkemizin önde gelen Tıp Fakültelerinden bazıları bulunmaktadır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bu şehirde bulunan devlet Tıp Fakültelerinden bazılarıdır.

İzmir’deki devlet üniversitesi Tıp Fakülteleri şunlardır:

 1.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

 2.  Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

 3.  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi

 4.  İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi

 5.  İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi

İzmir’de, devlet üniversitelerine bağlı olarak bulunan 5 adet Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerin tamamında Türkçe eğitim verilmektedir.

Daha fazla bilgi alabilmek için Türkiye’deki Tıp Fakülteleri listesine bakabilirsiniz veya yeşil renkteki Tıp Fakültelerine tıklayarak detaylı bilgi sayfalarına gidebilirsiniz.

İzmir’deki Özel (Vakıf) Üniversitesi Tıp Fakülteleri

İzmir’de Tıp eğitimi veren sadece 1 adet özel Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakülte:

 1.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce)

İzmir’deki Tıp Fakülteleri arasında İngilizce eğitim veren tek fakülte İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesidir. Bu üniversite İzmir ilindeki tek özel Tıp Fakültesidir.


İzmir’de bulunan özel Tıp Fakültelerinin fiyatlarını Özel Tıp Fakülteleri ve fiyatları adlı yazımda bulabilirsiniz. İstanbul’daki devlet ve özel Tıp Fakülteleri ve Ankara’daki devlet ve özel Tıp Fakülteleri adlı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir