Doktor Bilgi Bankası Nedir? Nasıl Giriş Yapılır?

Tıp Fakültesinden mezun oldunuz. Mezuniyetinizden sonra ilk defa duyacağınız pek çok kelime olacaktır. Doktor Bilgi Bankası da yeni duyacağınız kelimelerden biri olacaktır.

Doktor bilgi bankası nedir ve Doktor bilgi bankasına nasıl giriş yapılır gibi sorulara bu yazı içerisinde yanıt vereceğim. Mezuniyet sonrası dönem kategorisinde dolaşan yeni Hekimlere faydalı bir yazı olacaktır.

doktor-bilgi-bankasi-nedir-doktor-bilgi-bankasina-nasil-giris-yapilir

Doktor Bilgi Bankası Nedir?

Doktor Bilgi Bankası, Sağlık Bakanlığının bir uygulamasıdır. Bu bilgi bankası “T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan Doktor Ünvanı adı altında tüm branşlarında görev yapan ve Eczacı Ünvanına sahip personellerin uygulamada yapılan sorgu sonucunda kişisel, eğitim ve sertifikalı eğitimler ile ilgili bilgilerine ulaşmak için kullandığı bir uygulamadır.

Tıp Fakülltesinden mezun olduktan sonra, diplomalarınız Sağlık Bakanlığına gider ve burada onaylanır. Diplomalarınız onaylandıktan kısa bir süre sonra adınız bu bilgi bankasına düşer. Kayıt olmak için sizin yapmanız gereken bir şey yoktur.

Doktor bilgi bankasına giriş yaptığınızda, meslek hayatınız boyunca kullanacağınız diploma tescil numaranızın belirlenmiş olduğunu göreceksiniz.

Bu bankada isminizi görebiliyorsanız, artık Sağlık Bakanlığı tarafından tanınmış ve diploması onaylanmış bir Doktor olmuş oluyorsunuz.

Doktor Bilgi Bankasına Nasıl Giriş Yapılır?

 1.  Birinci adım olarak bakanlığa ait “http://sbu2.saglik.gov.tr/drbilgi/Default.aspx” adlı internet sayfasına girmelisiniz.

 2.  Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra önünüze bir ana ekran çıkacak. Çıkan ekranın sağ yanında yer alan butonları doldurmanız gerekiyor.

Öncelikle TC kimlik numaranızı, sonra baba adınızı ve gün.ay.tarih şeklinde doğum tarihinizi yazmalısınız. Güvenlik kutucuğunu işaretledikten sonra “sorgula” butonuna tıklayınız. Örnek sorgulama için aşağıdaki görsele bakınız.

doktor-bilgi-bankasi-nedir-nasil-giris-yapilir-ekrani

 3.  Eğer isminiz bu bankada yer almıyorsa ” *Doktor Bilgi Bankası Uygulamasında Kaydınız Bulunamamıştır! ” şeklinde bir uyarı alacaksınız.

Bilgi bankasına giriş yapabildiyseniz aşağıdakine benzer bir ekran önünüze gelecektir.

doktor-bilgi-bankasi-nedir-nasil-giris-yapilir-ekrani-2

 4.  Bu ekranda adınız, soyadınız, baba adı, doğum tarihi ve yeri, cinsiyet, uyruk ve çalışma durumunuz yer almaktadır. Alt bilgi kutucuklarında aldığınız eğitimler yer almakatadır.

Eğitim adınız, okuduğunuz üniversite, mezun olduğunuz fakülte bu kutucuklardan bazıları. Okulunuzdan mezun olduğunuz tarih ve diplomanızın bakanlık tarafından tescil tarihi de bu ekranda yer almaktadır.

Benim Tıp Fakültesinden mezun oluş tarihim ile diploma tescilim arasında 14 günlük zaman farkı bulunmaktadır. Yine bu ekranda 4 haneli diploma numaranız ve 6 haneli tescil numaranız da yer almaktadır.

Sağlıklı dolu günler dilerim.

2 Comments

  1. mehmet ecdat güneli Yorum Ekle

    doktor bilgi bankasında ismim yer almamaktadır . Doktor b,lgi bankasına kayıt olabilmem için ne yapmam gerekir. Nasıl kayıt olurum ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir