Doktor Bilgi Bankasında Adım Yok, Ne Yapmalıyım?

Okuduğum Tıp Fakültesinden 2 hafta önce mezun oldum. Sıradaki DHY atamasına girmek istiyorum. Sürecin nasıl ilerlediğini pek bilmiyorum. Sanırım öncelikle adımızın Doktor Bilgi Bankasına eklenmesi gerekiyormuş ama 2 haftadır mezun olmama karşın adım yok.
Doktor Bilgi Bankasına kaydolmak için ne yapmalıyım?
Doktor Bilgi Bankasına nasıl kayıt olunur?
Doktor Bilgi Bankasına nasıl kayıt yapılır?

Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra tama süreci başlar. Fakülte eğitimi esnasında mezuniyet sonrası süreç hakkında bilgi verilmediği için baya karışık durumlar ile karşılaşılabiliyor.

Öncelikle şunu bilmelisiniz; Doktor bilgi bankasında kendiniz kayıt olamazsınız. Doktor bilgi bankasına adınızın yazılma süreci şu aşamalardan geçiyor:

  • Tıp Fakültesinden mezun olunur.
  • Tıp Fakültesinin ilgili birimleri diplomanızı hazırlar.
  • Diplomanız Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimine gönderilir.
  • İlgili birim tarafında diplomanız sisteme işlenir ve mezuniyetiniz bakanlıkça tanınır.
  • Hemen sonrasında adınız Doktor bilgi bankasına eklenir.

İsminizin bankaya daha hızlı yazılmasını istiyorsanız ve en yakın atamayı kaçırmak istemiyorsanız yapmanız gereken şey; fakültenizin öğrenci işleri ile iletişime geçmek ve en kısa sürede diplomanızın bakanlığa gönderilmesini sağlamak olacaktır.Direkt olarak Doktor bilgi bankasına kayıt olamazsınız. Kayıt olma işlemi tamamen sizden bağımsız olarak işler ve mezuniyetinizden ortalama 2-4 hafta sonra adınızı DBB üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Diplomanız bakanlığa gönderildikten çok kısa bir süre sonra adınız Doktor bilgi bankasına yazılacaktır. Merakta kalmayınız, her yıl 10.000 den fazla Doktorun adı bu bankaya ekleniyor.

Daha fazla bilgi almak isterseniz şu yazılarımı okuyabilirsiniz:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir