Diş Hekimliği Fakültesi Kazanmak İçin İlk Kaç Bine Girmek Gerekiyor?

Diş Hekimliği Fakültesinde okumak isteyen ve Diş Hekimi olmayı hedefleyen öğrencilerin sık sık aklına gelen bir soru vardır; Diş Hekimliği Fakültesi için ilk kaç bin öğrenci içerisinde olmak gerekiyor?

Diş hekimi olmak isteyen öğrenciler için, yazının ilerleyen bölümlerinde verilere dayalı olarak Diş Hekimliğinin ilk kaç bin öğrenciyi aldığını detaylarıyla beraber değerlendireceğiz.

Diş Hekimliği Fakültesi kazanmak için ilk kaç bin öğrenciden biri olmak gerekiyor? Diş Hekimliği ilk kaç bin?

Gelecekte hangi mesleği yapmak istersiniz? Bu soruya her birimizin verdiği cevap farklılıklar göstermektedir. Ülkemizdeki bir grup öğrencinin meslek sorusuna verdiği cevap ise şudur; “Diş Hekimi olmak istiyorum.”

Diş Hekimliğinin pek çok avantajı bulunmaktadır. Prestijli bir meslek grubudur, kazançları iyidir, sosyal statüdeki yerleri kıymetlidir vs. Diş Hekimliği kazanmak için sizlerin de kendinize göre bir nedeni vardır.

Doktor Bun olarak, Diş Hekimliğine sempati duyan ve kazanmak isteyen öğrenciler için de içerikler üretiyoruz. Diş Hekimlerinin ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerin destekleriyle hazırlanmaktadır bu yazılar.

Konuyu çok uzatmayalım. Ülkemizdeki en yüksek sıralamada öğrenci alan fakültelerinden biridir Diş Hekimliği Fakültesi. Bu yüzden kazanması ve eğitimi zorludur.

Diş Hekimliği Fakültesi Kazanmak İçin İlk Kaç Bin Öğrenci İçerisinde Olmalısınız?

Her yıl yapılan üniversite sınavlarına 2 milyondan fazla öğrenci giriyor. Bu öğrencilerden sadece ve sadece 5.000 tanesi Diş Hekimliği Fakültesine yerleşebiliyor. Yani sınava giren her 1.000 kişiden yalnızca 2-3’ü Diş Hekimliği okuyabiliyor.

Bu noktadan bakılınca, Diş Hekimliği Fakültesini kazanmanın zor olduğunu görebilirsiniz. Peki ne yapmalısınız?

Yapmanız gereken şey çok açık; üniversite sınavlarında iyi bir sıralama elde etmeli ve Diş Hekimliği Fakültesini tercih ederek yerleşmelisiniz. Bu noktada aklınıza hemen “Diş Hekimliği Fakültesi için ilk kaç bin içerisinde olmalıyım” sorusu gelecektir. Hemen cevaplayalım.

Diş Hekimliği Fakültesi, sayısal sıralamadan öğrenci alan bir bölümdür. Yapacağınız sıralama sayısal için olmalıdır. Bu yüzden matematik ve fen bilimlerinde iyi olmalısınız.

Blogumda yer alan “Diş Hekimliği Fakültesi baban puanları ve başarı sıralamaları” adlı yazımdaki verileri kullanacağınız. Devlet üniversitelerini ve özel üniversiteleri ayrı ayrı değerlendireceğiz.

Öncelikle devlet üniversitelerinde Diş Hekimliği okumak için ilk kaç bin arasına girmek gerektiğine bakalım.

2018 yılında üniversite sonuçları sonrasında en düşük sıralama ile Diş Hekimliği bölümüne öğrenci alan devlet üniversitesi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesidir.

Bu fakülteye yerleşen en son öğrencinin aldığı puan “444,351“dir. Bu öğrencinin üniversite sınav sonuçlarına göre sayısal sıralaması 27.479‘dur.

Devlet üniversitelerinde Diş Hekimliği okumak için ilk kaç bine girmek gerekiyor sorusunun net cevabı şu; ilk 27.479 öğrenciden biri olmalısınız. Daha sonra bir Diş Hekimliği Fakültesi tercih etmelisiniz.

“Diş hekimliği okuyacağım, özel üniversite olması farketmez” diyorsanız işler biraz daha kolaylaşacaktır. Şimdi de özel üniversitelerde Diş Hekimliği okumak için ilk kaç bin arasına girmek gerektiğine bakalım.

2018 yılında üniversite sonuçlarına göre, en düşük sıralama ile Diş Hekimliği bölümüne öğrenci alan özel üniversite Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesidir. KKTC ve Azerbaycan üniversiteleri daha düşük sıralama ile öğrenci alıyor.

Bu fakülteye yerleşen en son öğrencinin aldığı puan “374,570“dir. Bu öğrencinin üniversite sınav sonuçlarına göre sayısal sıralaması 70.521‘dir.

Özel üniversitelerde Diş Hekimliği okumak için ilk kaç bine girmek gerekiyor sorusunun net cevabı şu; ilk 70.000 öğrenciden biri olmalısınız. Daha sonra özel bir Diş Hekimliği Fakültesi tercih etmelisiniz.

Diş Hekimliği İçin Kısa Bir Değerlendirme

Yazının biraz uzadığını biliyorum. Amacım daha detaylı bilgiler edinmeniz ve net bir cevap alarak bu yazıdan ayrılmanızdır. Bu yüzden gelin kısaca bir değerlendirme yapalım.

Diş Hekimliği Fakültesi, yalnızca 5.000 kontenjanı olan bir fakültedir. Kontenjanlar her yıl artmaktadır. Halihazırda bir Diş Hekimliği Fakültesi kazanmanız için yüksek başarı ortaya koymalısınız.

Diş Hekimliği ilk kaç bin sorusunun iki ayrı cevabı var. Devlet üniversitelerinde okumak için ilk 27.500 öğrenciden biri olmanız gerekirken, özel üniversitelerde okumak için ilk 70.000 öğrenciden biri olmalısınız.

Diş Hekimliği bölümünün sayısal sıralama ile öğrenci kabul ettiğini unutmayın. Yukarıda bahsettiğim sıralamalar sayısal sıralamalarıdır.

Diş Hekimliği Fakültesi taban puanları ve başarı sıralamaları adlı yazımda tüm fakültelere ait bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz. Blogumda yer alan Diş Hekimliği Fakültesi adlı kategoride de merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

7 Comments

  1. Halil Yorum Ekle

    Hocam ben hemşirelik okuyorum eğer sıralama olarak ilk 50 bin içerisine girmişsem tabi sene sonunda not ortalamamı yüksek tutup tıpa yatay geçişle geçebilir miyim hocam lütfen cevabınızı bekliyorum❤️

  2. Sera Aynur Humar Yorum Ekle

    Hocam, merhaba. Ben Sera, 17 yaşındayım seneye yks sınavına gireceğim ve TIP FAKÜLTESİ kazanmayı istiyorum kendimi bildim bileli. Sorum biraz garip kaçabilir ama cidden hep bana gereksiz endişe ve sıkıntı veren bir mesele şu an yaz aylarındayız bu sene 12 olacağım. 9 10 11de açıkçası pek çalışmadım ama tatil yapmayıp bu yaz TYT ve 11 konularını bitiriyorum sizce Tıp kazanabilir miyim? Cevrenizde bana ilham kaynağı olabilecek ornekler mevcut mudur? Bu konuda bilgili kimsem yok, etrafımdaki insanların beni küçümseyip yapamazsın demelerinden kaynaklanıyor da olabilir bu sıkıntım. Yardımcı olup cevap verirseniz beni ne kadar mutlu edeceğinizi anlatamam. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Doktor Bun Post author Yorum Ekle

      Çalışmayıp başarılı olan hiç kimseyi görmedim. Tıp eğitimim esnasında karşılaştığım herkes çalışan ve başarılı olan kişilerdi. Tabi çalışıp da başarılı olamama durumu var, ancak çalışmadan asla bilemezsiniz.
      Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerin yarısı 2.yılında veya daha sonrasında kazanan insanlar. Bunlar arasında düz liselerden, meslek liselerinden insanlar bile var. Bu süreç tamamen disiplinli çalışmak ve stratejik davranmak ile ilgili.
      Tıp kazanmak düşünüldüğü kadar zor değil. Korkmayın, çevrenizdekilere kulak asmayın.

      1. Sera Aynur Humar Yorum Ekle

        Çok teşekkürler hocam cevabınızı yeni gördüm. Etrafımdakilere kesinlikle kulak aşmanın ne kadar yanlış olduğunu biraz geç de olsa çoktan anladım. Tekrar çok teşekkür ederim.

    1. Doktor Bun Post author Yorum Ekle

      Her öğrenci gibi sizin de ilk 30.000 içerisine girme ihtimaliniz var. Bunu matematiksel olarak ifade etmek şu aşamada baya güç. Çalışmanıza, stratejinize ve sınav anındaki başarınıza göre değişiklik gösterebilir tüm bu süreç. Hedefinizi net olarak belirtmeli ve bu amaç için çalışmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir