Sağlık Bakanlığı Zimmet Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra veya uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok prosedür ile karşı karşıya kalıyoruz. İlan metinleri, münhal kadrolar, tercih vermek ve kuraların çekilmesi gibi birçok basamağı atlattıktan sonra göreve başlamaya az bir zaman kalıyor.

Görev yerimiz belli olduktan sonra neyi bekliyoruz? Personel görev yeri sorgulama nasıl yapılır? Sağlık bakanlığı zimmet sorgulama bilgilerine nasıl ulaşabilirsiniz? Tüm bu soruların cevabı adım adı bu yazıda.

saglik-bakanligi-zimmet-sorgulama-islemi-nedir-zimmet-kaydi-dusme.jpg

Kura ve İşe Başlama Süreci Nasıl İşliyor?

Katıldığınız Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurasına ait ilan metni yayınlandığında süreç başlamış oluyor.  İlan metni içerisinde, kuraya ait takvim detaylarıyla beraber buluyor. Atama süreci kura takvimi doğrultusunda ilerliyor.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası çekildikten sonra görev yeriniz belli oluyor. Görev yeriniz belli olmasına karşın hemen göreve başlayamıyorsunuz ne yazık ki. Sağlık bakanlığı tarafından tamamlanması ve yayınlanması gereken bilgileri bekleyeceksiniz.

DHY kuranız çekildikten sonra, katıldığınız kuranın tebligatlarını bekleyeceksiniz. Tebligatlar, bakanlık tarafından ataması yapılan ve görevine başlaması uygun görülen personelleri ifade etmektedir. Yayınlanan tebligatta isminiz varsa artık rahatlayabilirsiniz. Göreve başlamak üzeresinizdir demektir.

Tebligatınız yayınlanmış olsa dahi beklemeniz gereken bir durum var. O da isminizin ve görev yerinizin zimmet kaydına düşmesi. Sağlık Bakanlığı zimmet sorgulama işleminin nasıl yapıldığına bakalım.

Sağlık Bakanlığı Zimmet Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığı zimmet sorgulama işlemi, her şey tamamlandıktan sonra artık gidin göreve başlayın anlamına gelmektedir. Peki zimmet sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır? Gelin adım adım görelim.

 1.ADIM  Sağlık Bakanlığına ait “personel göre yeri ve zimmet sorgulama” sayfasına girmelisiniz. Bu sayfaya “https://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/” uzantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

 2.ADIM  Yukarıda verdiğim linke ulaştığınızda, önünüze hemen aşağıdaki şu sayfa gelmektedir.

personel-gorev-yeri-ve-zimmet-sorgulama-saglik-bakanligi

 3.ADIM  Bu sayfaya geldiğinizde önünüzde bazı seçenekler olacaktır. T.C. vatandaşıysanız eğer, iki farklı seçenek ile zimmet sorgulama yapabilirsiniz. Eski veya yeni nüfus cüzdanınızda yer alan bilgileri kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Personel Bilgi Sistemine kayıt olurken kullandığınız kimlik bilgilerinizle giriş yapmanız daha iyi olacaktır. Eğer eski kimlik ile kayıt olmuşsanız eski kimlik bilgilerinizle, yeni kimlik bilgileriniz ile kayıt olmuşsanız yeni kimlik bilgilerinizle giriş yapmaya çalışın.

 4.ADIM  Zimmet kaydınız ekrana düşmemişse, şu ekran ile karşılaşacaksınız.

zimmet-kaydi-sorgulama

 5.ADIM  Tebligatınız yayınlandıktan birkaç saat sonra zimmet kaydınız bu ekrana düşmektedir. Bu süre bazen gecikebilir. Yine de birkaç saat ile bir gün kadar sürebileceğini unutmamalısınız.

Zimmet kaydınız bu sayfaya düştüğünde, çalışma durumunuz bilgisi güncellenip yeni halini alır. Atandığınız birimin ismi bir kutucuk ile ekrana gelir.

Bilgilerinizde yanlışlık veya eksiklik varsa “İl Sağlık Müdürlüğü Sicil Birimi yada YHGM Sicil Birimi” ne ulaşıp hatanın giderilmesini isteyiniz. Zimmet kaydınız bu ekrana yansıtılmadığında da “İl Sağlık Müdürlüğü Sicil Birimi yada YHGM Sicil Birimi”ne ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Zimmet Kaydı Düştükten Sonra Ne Yapacaksınız?

Katıldığınız DHY kurası çekildikten sonra, tebligatınızın yayınlanmasını bekleyeceksiniz. Tebligat listeniz yayınlandığında ve listede adınızı gördüğünüzde “personel göre yeri ve zimmet sorgulama” sayfasına gelerek, zimmet kaydınızın bu ekrana düşmesini bekleyeceksiniz.

Zimmet kaydınız bu ekrana düştükten sonra artık görevinize başlayabilirsiniz. “Göreve Başlama Belgeleri Nelerdir?” yazıma bakarak belgelerinizi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız belgeleri göreve başlayacağınız kuruma teslim ettikten sonra göreviniz başlayacaktır.

Atandığınız birim, ikametinizin olduğu il sınırları içerisinde ise, bir iş günü içerisinde göreve başlama belgelerinizi teslim etmelisiniz. Atandığınız birim, ikametinizin olduğu il sınırları içerisinde değil ise, 14 gün içerisinde göreve başlama belgelerinizi teslim etmelisiniz. Hayırlı olsun.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir