DHY Ataması Sonrası Göreve Başlama Belgeleri Nelerdir?

Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası çekildikten sonra, artık göreve başlamanıza kısa bir süre kalıyor. Tebligatınızın yayınlanmasını beklerken diğer taraftan da göreve başlama belgelerini hazırlamalısınız.

Bu yazıda, mecburi hizmete başlarken göreve başlama belgeleri olarak neler hazırlamanız gerektiğinden ve detaylarından bahsetmeye çalışacağım.

dhy-atamasi-sonrasi-goreve-baslama-belgeleri

DHY süreci sonunda bir yere atandınız ve bir süre sonra göreve başlamanız için tebligatınız yayınlandı. Tabligatınız yayınlandıktan sonra göreve başlamanız için bazı belgeleri bir araya getirip görev yerinizdeki idari birime teslim etmeniz gerekiyor. Peki bu belgeler nelerdir?

Girdiğiniz DHY’nin ilan metninde bu belgeler aslında yer alıyor. Buradaki temel problem hangi belgeyi nasıl hazırlayacağınız. Şimdi sırası ile bunları açıklayayım.

 1.   Mal Bildirim Formu 

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen göreve başlama belgelerinden ilki mal bildirim formudur. Buradaki adresten indirebilirsiniz. İndirdiğiniz formu bastırdıktan sonra tükenmez bir kalem ile doldurunuz.

Sicil numaranızı e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Geriye kalan kısımları ise varlığınız varsa uygun şekilde doldurunuz. Ayrıca borçlar kısmına kredi borcunuzu da yazmayı unutmayınız.

 2.   Vesikalık Fotoğraf 

Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet fotoğrafınızı da bu belgeler ile birlikte vermeniz gerekmektedir.

 3.   Askerlik Durum Belgesi 

Fakülteyi bitirdikten sonra asal yoklama başvurunuzu doldurunuz. Göreve başlamadan önce e-devlet üzerinden askerlik durum belgenizi çıkarınız ve kurumunuza belgelerinizle beraber veriniz.

 4.   Adli Sicil Belgesi 

Yine e-devlet üzerinden alabileceğiniz adli sicil belgenizi de belgeleriniz arasına koymayı unutmayınız. Belgeyi alırken doldurduğunuz boşluklardan biri olan nereye sunulacağı kısmına “Sağlık Bakanlığı” ya da göreve başlayacağınız kurumu yazmayı unutmayınız.

 5.   Sağlık Belgesi 

En çok kafa karıştıran belge ise bu. Hekimlik yapabileceğinize dair tek hekimden alabileceğiniz bir sağlık raporunuz olmalı. Herhangi bir aile hekiminden bu belgeyi alabilirsiniz.

Bazı görev yerleri fazladan raporlar istese de ilan metninde net olarak “hekimlik yapabileceğine dair tek hekimden alınan sağlık raporu” olarak belirtiyor. Ülkemizdeki herhangi bir Aile Hekiminden alabilirsiniz.

 6.   Ek Belgeler 

Bazı görev yerleri mezuniyet belgesi, diploma vb bazı diğer belge isteklerinde bulunmaktadır. En ilginci ise, bazı görev yerleri Psikiyatri bölümünden alınmış bir rapor isteyebiliyor. Göreve başlarken problem yaşamamak için, atandığınız yere öncesinde giderek veya telefon ile ulaşarak bu konuda daha detaylı bilgi almalısınız.

Göreve başlama belgeleri ve detayları bunlardır. Atama süreci hakkında merak ettiğiniz pek çok soruya Mezuniyet Sonrası Dönem kategorisinde cevap bulabilirsiniz.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir