Tıp Fakültesinde En Zor Sınıf/Sene Hangisidir?

Tıp Fakültesi eğitimi, 6 yıllık uzun bir süreçtir. Hazırlık eğitimi veya okulu uzatma gibi nedenlerle bu süre daha da uzayabilmektedir. Böyle uzun bir eğitim süresinde her bir yılın kendine ait özellikleri vardır. Bu yazıda Tıp Fakültesinde en zor sınıf hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Tıp Fakültesindeki en zor seneyi anlatırken, daha önce yazmış olduğum yazıların bazılarından örnekler vereceğim. Bazı yerlerde diğer yazılarıma bakmanızı isteyeceğim. Tıp Fakültesinde en zor sınıf hangisidir sorusunun cevabına geçelim.

Tıp Fakültesinde En Zor Sınıf/Sene Hangisidir? - Doktor Bun

Tıp Fakültesi eğitiminin ilk üç yılı temel eğitim denilen, daha çok teorik dersler ve laboratuvar eğitimi ile desteklenen eğitimi içermektedir.

Sonrasında 4.sınıf ve 5.sınıfta stajlar görülür. Altıncı sınıfta ise Doktorluk öncesi ön becerilerin kazanılması amacıyla hastanede çeşitli bölümlerde çalışılır.

Bu eğitim sürecini; 3 yıl teorik, 2 yıl staj ve 1 yıl İnternlik olarak özetleyebiliriz. Tıp Fakültesinin her bir yılını detaylarıyla anlattığım şu yazılara bakmanızı tavsiye ederim.

Tıp Fakültesi Hazırlık Sınıfı

Tıp Fakültesi 1.Sınıf

Tıp Fakültesi 2.Sınıf

Tıp Fakültesi 3.Sınıf

Tıp Fakültesi 4.Sınıf

Tıp Fakültesi 5.Sınıf

Tıp Fakültesi 6.Sınıf

Yukarıdaki yazılarım, Tıp Fakültesi eğitimini yıl yıl incelemekte ve detaylarını anlatmaktadır. Bu yazılar içerisinde her bir senenin zorluğu adına bilgiler bulabilirsiniz.

Tıp Fakültesinde En Zor Sınıf/Yıl

Bu eğitim sürecinde bazı sınıflar diğerlerinden daha zor olarak lanse edilmektedir. Örneğin; teorik eğitimin son yılı olan 3.sınıf oldukça zordur. Üçüncü sınıf, teorik eğitim sürecinin en zor yılı olarak kabul edilir genellikle.

Ancak en zor sınıf üçüncü sınıf değil 4.sınıftır.  Dördüncü sınıfta görülen büyük stajlar nedeniyle en zor staj yılı 4.sınıftır. Hatta sonrasında gelen 5.sınıf birçok öğrenci tarafından  Tıp eğitiminin en rahat yıllarından biri olarak söylenir.

Yukarıda yazdığım birkaç satırdan da anlayacağınız üzere 3. ve 4. sınıflar diğer yıllara göre biraz daha zordur. Bu iki sınıf arasında ise daha zor olanı 4. sınıf olarak kabul edilir genellikle.

Tıp Fakültesi 4.sınıfında büyük stajlar denilen Dahiliye, Pediatri, Genel Cerrahi ve Kadın doğum stajları yer alır birçok fakültede. Bu stajların konu yükü oldukça fazladır. Teorik sınavı, hasta başı ve oldukça zor olan sözlü sınavlarıyla 4.sınıf oldukça zordur.

Tıp Fakültesi birinci sınıfı, en fazla sınıfta kalınan yıldır genellikle. Bu durumun sebebi, zorluğu değil alışma sürecidir. Liseden gelen öğrencilerin Tıp Fakültesine alışması zor olabilmektedir.

Ben de birinci sınıfta oldukça zorlanmıştım. Hatta birinci sınıfta dördüncü sınıfa göre daha çok zorlandığımı söyleyebilirim. Bu durumun nedeni derslerin zorluğu değil, uyum sağlama zorluğudur.

Genel bir toparlama yapacak olursam; Tıp Fakültesi eğitimi oldukça zordur, bu zor eğitimin en zor sınıfı birçok fakültede 4.sınıftır. Bunun dışında 3.sınıf da oldukça zordur. Tıp eğitiminin başladığı 1.sınıf alışma sürecini de içerdiği için zorluk içerir. Tıp eğitiminin son yılı olan 6.sınıf ise hem bedensel çalışma hem de eğitimi beraberinde getirdiği için daha farklı bir zorluğu vardır.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir