Doktor Olmak İçin Hangi Okulları Okumak Gerekir?

Doktor olmak mı istiyorsunuz? Hangi liseye gitmeliyim ve Doktor olmak için hangi okulları okumak gerekir gibi sorular aklınızı mı kurcalıyor? Tüm bu soruların en kapsamlı yanıtını bulabileceğiniz yere geldiniz.

Doktor Bun, Tıp Fakültesi ve Doktorluk adına bütün bilgileri bulabileceğiniz devasa bir kaynak. Şimdi gelin sizlere Doktor olmak için hangi okulları okumak gerekir sorusunun detaylı yanıtına bakalım.

doktor-olmak-icin-hangi-okullari-okumak-gerekir-hangi-okullari-okumaliyim.jpg

Daha çocukluk çağında gelişmeye başlayan tutkudur Doktor olmak. Okullarında ve girdikleri sınavlarda başarılı olmaları gerektiğini bilirler bu öğrenciler. Ama Doktor olmak için hangi okulları okumak gerekir, kaç yıl eğitim almak gerekir?

Konunun iyi anlaşılması için en temelden başlayarak anlatayım. Örneğimiz 6 yaşında okula başlayan bir öğrenci olsun.

Bu öğrenci ilk olarak 8 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim eğitimini tamamlamalı. Sonra liselere giriş sınavına hazırlanacak ve iyi bir lise kazanmak için çabalayacak.

Öğrencimizin bu noktada dikkat etmesi gereken önemli bir durum var. Ne kadar iyi bir lise kazanırsa o kadar kolay Tıp Fakültesi kazanabilir. İyi bir lisede eğitim almanın önemini vurgulamak için yazdığım Tıp Fakültesi Kazanmak Çok Mu Zor? yazımı okuyabilirsiniz.

Bir liseye yerleşen öğrencimizin önünde 4 yıllık lise eğitimi var. Bu eğitimi tamamladıktan sonra üniversite sınavlarına girecek. Şu ana kadar anlattığım 12 yıllık dönem bütün öğrenciler için ortaktır.

Üniversite Sınavı ve Tıp Fakültesi

Üniversite sınavına giren öğrencimiz, sayısal sıralamada ilk 19.000 kişinin içinde olmalı. Bu sayede Doktor olmasının önü açılır.

Doktor olmak için öğrencimizin Tıp Fakültesi kazanması gerekiyor. Türkiye’deki tüm bölümler arasında en yüksek ortalama ile öğrenci alan bölüm Tıp’dır.

Tıp bölümü kazanmak için de sayısal sıralamanızın oldukça iyi olması gerekiyor. Tıp Fakültelerinin taban puanları ve başarı sıralamaları adlı yazıma bakınız.

Tıp bölümünü kazanan öğrencimizin Doktor olmak için önünde pek bir engeli kalmıyor. Önündeki temel engel 6 yıllık Tıp eğitimidir. Tıp eğitimi oldukça zor bir eğitimdir ve ülkemizdeki tüm bölümler arasında en uzun süreli eğitimdir. Hazırlık sınıfı ve sınıfta kalmak gibi nedenlerle daha da uzayabilmektedir.

Doktor olmak için hangi okulları okumak gerekir sorusunun kısaca yanıtı şu; 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamalısınız öncelikle. Herhangi bir okulda ve lisede okuyarak tamamlayabilirsiniz bu süreci. Sonrasında üniversite sınavlarına girmelisiniz.

Üniversite sınavlarında üstün başarı sergilemeli ve ilk 19.000 öğrenci içerisinde yer almalısınız. Sonrasında bir Tıp Fakültesi tercih edip 6 yıllık Tıp eğitiminizi tamamlamalısınız. Bu sayede Doktor olabilirsiniz.

Doktor Olmak Zor Mudur?

Doktor olmak başlı başına zor bir olaydır. Hem kazanması zordur hem de okuması zordur. Yazının önceki bölümlerinde anlattığım üzere; Tıp Fakültesi kazanmak için üniversite sınavlarında oldukça yüksek dereceler yapmanız gerekiyor.

Devlet Tıp Fakültelerinde okuyabilmek için ilk 19.000 içerisinde olmalısınız. Özel Tıp Fakültelerinde bu sıralama değişebilmektedir. Daha fazla bilgi için Tıp Fakültesi kazanabilmek için ilk kaç bine girmek gerekiyor? adlı yazıma bakabilirsiniz.

Tıp Fakültesini kazandıktan sonra, Tıp eğitiminin zorlukları ile karşılaşacaksınız. Tıp eğitimi en az 6 yıllık bir eğitimdir. Oldukça zorlu bir eğitimidir. Daha fazla detay için Tıp Fakültesinde okumak zor mu? adlı yazıma bakabilirsiniz.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir