Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası Nerede Çekilmektedir?

Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonraki süreç oldukça karışıktır. Bu süreci kısaca anlattığım “Atama süreci nasıl işliyor” adlı yazımda pek çok bilgiyi bir araya topladım. Ancak o yazıda dahi olmayan bir konu var.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü ya da kısa adıyla DHY’nin kurası nerede çekiliyor? DHY kurası nerede ve saat kaçta çekilmektedir?

devlet-hizmet-yukumlulugu-kurasi-nerede-cekiliyor-mecburi-kurası-saat-kacta-dhy.jpg

Adınızın içinde olduğu DHY kurası için bir adet ilan metni yayınlanmaktadır. Bu ilan metninde sürecin nasıl işleyeceği açık bir şekilde yazmaktadır.

Güvenlik soruşturması formu ne zaman doldurulacak, münhal kadrolar ne zaman açıklanacak, hangi tarihlerde tercih verilecek ve kuranın ne zaman çekileceği bu ilan metninde yazmaktadır.

İlan metninde olmayan birkaç adet konu vardır. DHY kurası nerede çekiliyor sorusunun yanıtı ilan metninde bulunmuyor. Bu konuda kısaca bilgi vereyim.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası Ankara’da çekilmektedir. Ankara’da çekilmektedir ancak, kuranın tam olarak nerede çekileceği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmadıkça, kura yerini tam olarak bilemeyeceksiniz.

Kuraya en yakın günlerden birinde, gireceğiniz DHY kurası hakkında kısaca bir açıklama yapılmaktadır bakanlık tarafından.

Kuradan sadece bir gün önce, kuranın nerede çekileceğinin açıklandığı zamanlar da oldu. Bu yüzden, kuranın yeri ve zamanı son güne kadar belli olmayabilir.

Dediğim gibi, bakanlık tarafından kuranın yeri ve zamanının açıklanmasını bekleyeceksiniz. Kura yeri genellikle “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans (Ulucanlar) Salonu“dur.

Dahil olduğum DHY kurası da burada çekildi. Ancak gireceğiniz kuranın yeri bakanlık tarafından açıklanmadıkça yerin burası olacağından emin olamazsınız, farklı bir yerde de çekilebilir.

DHY Kurası Saat Kaçta Çekilmeye Başlanıyor?

DHY kurası genellikle 10:00’da çekilmeye başlanmaktadır. Büyük atama kurası ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir ve 15:00 – 16:00 gibi noter onaylı sonucu açıklanmaktadır.

Ara atama kuraları 1-2 saat kadar sürmektedir ve 13:00-14:00 gibi noter onaylı sonucu açıklanmaktadır.

Mezuniyet sonrası dönem kategorisinde bunun gibi birçok soruya yanıt vermeye çalıştım. Aklınızdaki sorular için bu kategoriye bakmayı unutmayınız. Yazım umarım aklınızdaki soruya yanıt olmuştur.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir