Stajyer Doktorlar Maaş Alıyor Mu? Stajyer Maaşı Ne Kadar?

Stajyer Doktor maaşı konusunda, arama motorlarında pek çok araştırma yapılıyor. Stajyer Doktorların daha kim olduğu bilinmeden, maaşlarının sorgulanması bana ilginç geliyor. Kapsamlı bir yazı ile bu konuya cevap vereceğim.

Blogumun en çok okunan içeriklerinden biri Tıp öğrencilerinin maaş konusudur. Tıp Fakültesi öğrencileri maaş alıyor mu adlı yazım, bu yazı ile benzer sorulara yanıt veriyor aslında. Yine de daha özel ve daha kapsamlı bir yazı olması için Stajyer Doktor maaşı hakkında bilgi vereceğim. Hadi başlayalım.

stajyer-doktor-maasi-stajyer-doktorlar-maaş-alıyor-mu

Stajyer Doktor Nedir?

Bu konu hakkında Stajyer Doktor nedir? Kimlere denir? adında oldukça kapsamlı bir yazı yazmıştım. Dilerseniz o yazıya bakarak çok detaylı bilgi alabilirsiniz. Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için burada da kısaca açıklamaya çalışacağım.

Stajyer Doktorlar, Tıp Fakültesinde eğitim alan 4.sınıf ve 5.sınıf öğrencilerine verilen unvandır. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler Tıp Fakültesi eğitimi içerisindeki stajları alırlar. Hastane içinde pek çok yerde bulundukları için böyle bir unvan almaları zorunludur.

Tıp Fakültesi eğitimi içerisinde 30’a yakın staj bulunmaktadır. Bu stajları Tıp Fakültesinde hangi stajlar yapılıyor? adlı yazımda bulabilirsiniz.

Stajyerliğini tamamlayan öğrenciler Tıp Fakültesi 6.sınıfına geçer ve İntern Doktor unvanı alır. Bir yıl boyunca hastanede nöbet tutarak çalışırlar. Pek çok beceriyi bu yılda öğrenirler. Doktorluğa geçmeden önceki ön Hekimlik yılıdır.

Stajyer Doktor Maaşı

Stajyer Hekimlerin birer öğrenci olduğunu ve Tıp Fakültesi stajlarını aldıklarını öğrenmiş olduk. Şimdi asıl konumuz olan Stajyer Doktor maaşına değinelim.

Stajyer Doktor sıfatı Tıp Fakültesi 4. ve 5.sınıf öğrencileri için kullanılmaktadır. Tıp dışındaki pek çok bölümde, stajyerlik eğitimi fakültenin son yılında yapılmaktadır. Bu yüzden Tıp Fakültesi stajyerlerini son sınıf öğrencileri olarak düşünüyor olabilirsiniz.

Diğer bölümlerde yapılan stajyerliğin Tıp Fakültesindeki karşılığı İntern Doktorluktur. İntern Doktorlar Tıp eğitiminin 6.sınıfındaki öğrencilerdir.

Stajyerlik dönemindeki Tıp Fakültesi öğrencileri, fakülteleri tarafından belirlenen bölümlerde hocalarının gözetimi altında kısa süreler stajlar yaparlar ve o bölüm hakkında teorik ve pratik deneyim elde ederler. Stajyer Doktorlar eğitimin bu döneminde de öğrencidirler.

Eğitimin bu döneminin öncekinden farkı; hastane içinde çeşitli stajlarda bulunmaları ve bir yaka kartına sahip olmalarıdır. Öğrenciliğin ilk üç yılından pek de bir farkı yoktur. Yoğun miktarda pratik ve hasta eğitimi içerir bu dönem.

Stajyer Doktorluğun yapıldığı 4. ve 5.sınıflarda öğrencilere herhangi bir ödeme yapılmaz, maaş verilmez. Bu dönemlerinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimleri devam etmektedir yani öğrencidirler. Bir hizmet sunmazlar ve yoğun miktarda eğitim alırlar.

Yazımızın konusu olan Stajyer Doktor maaşı ne kadardır sorusunun yanıtı şu; Stajyer Doktorlar hiçbir şekilde ücret ve maaş almaz. Hatta eğitimlerinin en aktif yıllarında oldukları için bolca harcama yaparlar.

Son Sözler 

Stajyer Doktorların eğitimlerinin 4. veya 5. yılında olan Tıp Fakültesi öğrencileri olduğunu gördük. Bu öğrenciler birçok stajın eğitimini alırlar. Bu stajlar esnasında hiçbir şekilde ücret almazlar.

Her ne kadar internet aleminde Stajyer Doktorlara maaş ödenebileceği şeklinde söylemler olsa da, bunun bir gerçekliği yoktur. Gelecekte böyle bir durumun oluşacağını da pek zannetmiyorum.

İntern Doktor nedir? Kimlere denir? yazımı ve İntern Doktorlar maaş alıyor mu? adlı yazılarıma da bakabilirsiniz. Aradığınız bazı detayları bu yazılarda bulabilirsiniz.

Sağlıkla dolu günler dilerim.

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir